Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation              Publicerat 2023-09-25

Konnichiwa!  
 
Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Ni blir en grupp på 14 resenärer samt färdledare Yoko Takau Drobin. 
 
Flygbiljetter 
Gå in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med Emirates. 
 
Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.      
 
Individuell incheckning   
Incheckning online på Emirates webbsida är öppen från 48 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in. (Länk: https://www.emirates.com/se/english/manage-booking/online-check-in/) Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) och ditt efternamn.  
  
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat.  
  
Se till att bagaget checkas in hela vägen till Osaka (Kansai International Airport). Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner mm i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.  
  
På Disembarkation card och Customs declaration (se ”Praktisk information”) ska ni fylla i det första hotellet ni bor på i Japan: 
 
Mitsui Garden Hotel Kyoto Sanjo 
80, Mikura-cho, Nishiiru, Karasuma, Sanjo-dori, Nakagyo-ku, 604-8166 Kyoto  
Tel: +81-(0) 75-256-3331  
 
Vid ankomst till Osaka 
Er färdledare Yoko kommer att vara på plats i Osaka och möter er vid ankomst med en skylt med Världens Resors namn på. Hennes telefonnummer är +46-(0)73-772 13 46. Hon kommer att skapa ett japanskt nummer 6 oktober så när vi har fått numret bekräftat kommer vi att göra ett utskick till er med hennes japanska nummer.  
  
Efter ankomst åker ni med en hyrd buss från flygplatsen till hotellet i Kyoto. 
 
Packning 
För att underlätta transporterna kommer vi att göra bagageskick vid tre tillfällen under resan. Detaljerna hittar du under ”Praktisk information”. 
 
Ändring av besök i Tokyo dag 12 
Nezu museet kommer att hålla stängt då de ska installera en ny utställning. Tokyo har stort utbud av fina muséer och er färdledare kommer att informera er vilket museum ni kommer att besöka istället. 
 
Några användbara ord och fraser under resan 
Ohayo: God morgon (Låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”) 
Konnichiwa: Hej 
Oyasumi: God natt 
Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.  
Gochisosama deshita: Tack för maten. 
Oishii: Gott  
Daijobu: Ingen fara/Det går bra.  
Arigato: Tack 
Kore kudasai: Jag vill ha detta.  
Mizu/Juusu/Biiru kudasai = Jag vill ha vatten/juice/öl, tack. 
Sumimasen: Ursäkta mig. (Låter som ”simma sen”) 
Kore wa nan desu ka?: Vad är detta?  
 
Om det är något ni funderar över eller inte känner er nöjda med under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera och åtgärda det. Du är också välkommen att kontakta oss på kontoret. 
 
Kvarstår bara att önska trevlig resa. Itterasshai! 
 
Louise Bylund 
 
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan 


Deltagarinformation               Publicerat 2023-08-08

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!   
  
Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Ni är i dagsläget 13 deltagare.  
 
Längre ned på denna sida hittar ni klickbara bilder med praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, uppdaterad resplan samt flyg- och deltagarlista.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resan  
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, tillgodose kostönskemål, m.m. Vänligen se till att uppdatera “Personuppgiftsformuläret” under knappen “Min bokning” ovan snarast, men senast 2023-08-31.  
   
Er färdledare för denna resa blir Yoko Takau Drobin  
  
Yoko är född och uppvuxen i Tokyo och bor nu i Stockholm sedan 40 år tillbaka. Under sin tid som lärare i japanska språket och japansk historia, anordnade Yoko många resor till Japan för sina elever/studenter och kollegor. Yokos största intresse är kultur, religion, litteratur samt matlagning. 
  
Ändring i resplanen  
Ni hittar uppdaterad resplan samt ändringarna specificerade under ”Uppdaterad resplan” längre ned på denna sida. 
  
Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: louise@varldensresor.se eller info@varldensresor.se   
  
Med vänliga hälsningar  
  
Louise Bylund 
 

Klicka på ikonerna nedan för att få information om flygtider, deltagarlista, uppdaterad resplan mm:

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider och deltagarlista samt bagageregler. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.