Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                 Publicerat 2023-10-25


Hej! 
Nu är det inte långt kvar till avresa! Ni blir en grupp på 14 personer samt färdledare Nicole Rosén.  

Flygbiljetter  
Gå in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken “Resehandlingar” hittar du din flygbiljett med Finnair(Your Electronic Ticket Receipt).   
Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.    

Ändrade flygtider 
Vi har informerats av Finnair att de har ändrat sitt höstschema vilket påverkar flygtiderna. De uppdaterade flygtiderna hittar ni längst ned på denna sida under ”Flygtider och deltagarlista”. 
 
Individuell incheckning   
Incheckning online på Finnairs webbsida öppnar 36 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in. (https://www.finnair.com/se-sv/check-in) Var då beredd med ditt kyotobokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) eller biljettnummer (13-siffrigt utan bindestreck och de två sista siffrorna under ”ticket details” på din biljett) och ditt efternamn.  
  
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat.  
  
Se till att bagaget checkas hela vägen till Osaka (Kansai International Airport). Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner mm i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.  
  
På Disembarkation card och Customs declaration (se ”Praktisk information”), som ni får av flygpersonalen på sträckan Helsingfors – Japan, ska ni fylla i det första hotellet ni bor på i Japan:  
  
Keio Prelia Kyoto Karasuma Gojo 
396 Gojo Karasuma-cho, Karasuma-dori Matsubara-sagaru, Shimogyo-ku, 600-8418 Kyoto   
Tel: +81-(0) 75-352-5111  
 
Vid ankomst till Osaka  
Er färdledare Nicole kommer att möta er på flygplatsen i Osaka vid ankomst med en skylt med Världens Resors namn på. Hennes telefonnummer är +46-(0)73-429 22 75 .    
   
Efter ankomst åker ni med egen hyrd buss från flygplatsen till hotellet i Kyoto. Ni äter välkomstmiddag denna dag. 
 
Packning  
För att underlätta transporterna kommer vi att göra bagageskick vid ett tillfälle under resan. Detaljerna hittar du under ”Praktisk information”.  
 
Några användbara ord och fraser under resan  
Ohayo: God morgon (Låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”)  
Konnichiwa: Hej  
Oyasumi: God natt  
Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.   
Gochisosama deshita: Tack för maten.  
Oishii: Gott   
Daijobu: Ingen fara/Det går bra.   
Arigato: Tack  
Kore kudasai: Jag vill ha detta.   
Mizu/Juusu/Biiru kudasai: Jag vill ha vatten/juice/öl, tack.  
Sumimasen: Ursäkta mig. (Låter som ”simma sen”)  
Kore wa nan desu ka?: Vad är detta?   
 
Information från svenska UD 
Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd och alla svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.  
 
Informationssida från UD: https://www.swedenabroad.se/sv  
Anmälan till svensklista gör du här: https://www.swedenabroad.se/sv/svensklistan/ 
UD Resklar: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-resklar/ 
  
Om det är något ni funderar över eller inte känner er nöjda med under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera och åtgärda det. Du är också välkommen att kontakta oss på kontoret.  
  
Kvarstår bara att önska trevlig resa. Itterasshai!  
  
Louise Bylund  


Deltagarinformation               Publicerat 2023-09-04

  
Konnichiwa minnasan (Hej allihopa)!   
  
Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Ni är i dagsläget 15 deltagare.  
 
Längre ned på denna sida hittar ni klickbara bilder med praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, uppdaterad resplan samt flyg- och deltagarlista.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resan  
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, tillgodose kostönskemål, m.m. Vänligen se till att uppdatera “Personuppgiftsformuläret” under knappen “Min bokning” ovan snarast, men senast 2023-09-30.  
   
Er färdledare för denna resa blir Nicole Rosén  

Nicole jobbar till vardags som HR-specialist och varvar detta med att leda resor. Med ett gediget intresse för japansk kultur och sin tid som student i Tokyo i ryggsäcken har hon tips på allt från avkopplande ryokans till nöjesliv och landets bästa vegetariska ramenhak! När hon inte är på resande fot är hon helst ute med båten i Blekinges skärgård.   
  
Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: louise@varldensresor.se eller info@varldensresor.se   
  
Med vänliga hälsningar  
  
Louise Bylund  


Klicka på ikonerna nedan för information:

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider och deltagarlista samt bagageregler. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.