Inför resan


Avreseinformation          Publicerat 2023-10-18

Hej,  
Nu är det inte länge kvar till avresan för Höstlov i Tokyo! Gruppen består av 18 personer plus er färdledare Elin Ishihara. En karta över Tokyo får ni av mig på plats i Japan.  
 
Klicka på ikonerna längst ner på sidan för att ta del av uppdaterade flygtider samt resplan. Notera en timmes senare avresetid från Helsingfors och ankomsttid till Tokyo den 29 oktober på grund av tidtabellsändring hos Finnair.   
 
Flygbiljetter 
På din bokningssida hittar du din flygbiljett genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med Finnair, heter Itinerary.   
 
Titta noga på din e-ticket så att namnet är rättstavat enligt ditt pass. Det är viktigt att alla efternamn är med på biljetten. Bindestreck eller apostrof står inte med på flygbiljetter. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. Specialtecken, bindestreck och prickar kommer inte med. Å stavas AA, Ä stavas AE och Ö stavas OE. 

Vi har meddelat flygbolaget föranmälda kostavvikelser, men dessa syns inte på era e-tickets. 
 
Individuell incheckning  
Incheckning online på Finnairs webbsida är öppen från 36 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in: https://www.finnair.com/se-sv/check-in 
 
Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) samt ditt efternamn enligt din e-ticket. Här har du möjlighet att välja sittplats på planet.    
 
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar så bra, och då checkar du in på flygplatsen istället. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen senast 2 timmar innan avresan. Se till att du blir incheckad ända till Tokyo.  
 
Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner m.m. i handbagaget och res i dina bekväma promenadskor. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan. 
 
Inresekrav till Japan 
Det är nödvändigt att fylla i blanketter för Disembarkation card och Customs declaration som delas ut på flighten till Tokyo (se dokumentet praktiska tips nedan). Här fyller ni i det första hotellet ni bor på. För denna grupp är det enligt nedan med incheckning den 29 oktober (se dokumentet “Kontaktlista” för resans övriga hotell): 
 
Annex Katsutaro Ryokan  
3-8-4 Yanaka, Taito-ku Tokyo 
Telefon: +81 (0)3-3828-250  
 
Vid ankomst till Tokyo 
Jag, Elin Ishihara, kommer att möta er i ankomsthallen på Tokyo Narita flygplats med en skylt där det står “Världens Resor”. Behöver ni nå mig vid ankomst är mitt mobilnummer +46 (0)761-670800. Det går bra att lägga till mig på Whatsapp där jag finns under mitt förnamn.  
 
När alla är samlade åker vi med egen buss till hotellet där vi checkar in och därefter blir det gemensam välkomstmiddag i närheten och en introduktion av området. Vår transferbuss delas med vår andra höstlovsgrupp som bor på ett annat hotell i Tokyo. Efter halva resan byter vi hotell med dem så att ni får uppleva två stadsdelar i Tokyo.  

Förändring i resplanen
Istället för karaoke dag 5 har vi förlagt den aktiviteten till dag 8 innan avskedsmiddagen. 

Säkerhet
På sidan Sweden abroad, https://www.swedenabroad.se/sv hittar du information från svenska UD.

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd och alla svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Vi vill att alla resenärer anmäler sig på svensklistan.

Svensklistan: https://www.swedenabroad.se/sv/svensklistan/

UD Resklar: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-resklar/

 
Återstår bara att önska en trevlig resa, vi ses i Tokyo! 
  
Hälsningar,   
Elin Ishihara   


 

Deltagarinformation        Publicerat 2023-08-30

Hej,  
 
Nu är det inte lång tid kvar till resan Höstlov i Tokyo, 28 oktober – 6 nov. Resan är idag fullbokad med 18 personer.  
 
Nedan finner ni ikoner där ni finner praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan, litteraturlista samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och uppdatering av dina personuppgifter hittar du också nedan.  
 
Cirka tio dagar före avresa kommer vi att skicka ut uppdaterad information och e-tickets för flyget.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna samt att vi i förväg får veta om du har några allergier/kostavvikelser. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
 
 
Era färdledare för denna resa blir undertecknad, Elin Ishihara.  
Elin Ishihara

Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera och leda resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land!  
 
Har ni frågor om resan går det bra att höra av sig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se  
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 

Klicka på ikonerna nedan för information;