Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation         Publicerat 2023-09-15

Hej,  
Nu är det inte länge kvar tills avresa till Japan! Resan är fulltecknad med 18 personer.  
 
Flygbiljetter 
På din bokningssida hittar du din flygbiljett genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med Finnair. Flygbiljett för sträckan Tokyo-Sapporo har er färdledare hand om då det är en samlad gruppbiljett.   
 
Titta noga på din e-ticket så att namnet är rättstavat enligt ditt pass. Det är viktigt att alla efternamn är med på biljetten. Bindestreck eller apostrof står inte med på flygbiljetter. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.    
 
Individuell incheckning  
Incheckning online på Finnairs webbsida är öppen från 36 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in: https://www.finnair.com/se-sv/check-in 
 
Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) eller biljettnummer (13 siffror längst ned på biljetten) samt ditt efternamn. Här har du möjlighet att byta sittplats på planet om du inte är nöjd med den du blivit tilldelad.   
 
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar så bra, och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Minst två timmar före avresa är rekommenderat. 
 
Ibland går det att checka in bagaget ända till Sapporo, men oftast måste man ta ut bagaget i Tokyo och checka in på nytt.  
 
Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner m.m. i handbagaget och res i dina bekväma promenadskor. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan. 
 
Inresekrav till Japan 
Det är nödvändigt att fylla i blanketter för Disembarkation card och Customs declaration som delas ut på flighten till Japan (se ”praktiska tips”). Här fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan med incheckning den 26 september: 
 
Hotel Mystays Sapporo Aspen  
4-5 Nishi, Kita 8-jo, Kita-ku, Sapporo 
Telefon: +81 11-700-2111 
 
Vid ankomst till Tokyo 
Er färdledare Jon Utterström kommer att möta er i ankomsthallen på Tokyo Haneda flygplats med en skylt där det står “Världens Resor”. Innan flyget tar er vidare till Sapporo hinner ni med att gå och äta lunch på flygplatsen.  
 
Packning och bagage 
För att underlätta transportdagarna med tåg kommer ni att skicka huvudbagaget med bud under resan. Detta betyder att ni kommer att vara utan ert huvudbagage under 1-2 dagar varje gång. Se till att ha en bra ryggsäck eller annan bekväm väska att ha 1-2 ombyten och era viktigaste saker vid dessa tillfällen. Ännu smidigare förstås om du kan resa lite lättare och helt slippa stort bagage att skicka. Tågen i Japan har dåligt med bagageförvaringsutrymme, så det är oftast endast på bagagehyllorna ovanför sätena där det går att lägga väskor. Er färdledare kommer att avisera inför varje bagageskick så att ni kan planera er packning. Ett kolli per resenär och gång ingår i resans pris.  
 
Preliminärt schema för bagageskicken:  
Sapporo-Hirosaki: (utan huvudbagaget 2 nätter) 
Hirosaki-Tokyo: (utan huvudbagaget 2 nätter) 
Tokyo-Kyoto: (utan huvudbagaget 1 natt) 
Kyoto-Kochi: (utan huvudbagaget 1 natt) 
Kochi-Kagoshima (utan huvudbagaget 1 natt) 
Kagoshima-Kyoto (utan huvudbagaget 1 natt) 
 
Förändring hotell:  
I Kagoshima har vi nu fått hotell lite mer centralt än vad som stod i det förra utskicket. Se uppdaterad kontaktlista längst ner på sidan.  
 
Återstår bara att önska en riktigt fin resa med tåg genom Japan! 
 
Hälsningar,  
 
Elin Ishihara


Deltagarinformation         Publicerat 2023-07-12


Hej,  
 
Nu är det ca 2 månader kvar till avresan för resa Med tåg genom Japan, 25 september – 15 oktober. Resan är idag fullbokad med 18 resenärer. 
Längst ner på denna sida finner ni praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. 

Information om slutbetalning och uppdatering av dina personuppgifter hittar du i texten nedan. 
 
Cirka tio dagar före avresa kommer du att få ett avresemeddelande där vi skickar med bland annat e-tickets för flyget samt slutgiltiga uppdateringar.  
 
Er färdledare för denna resa blir Jon Utterström.   

Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver hans stora matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviter som vandring och surfing. 
 
Förändringar i resplanen:  
Det är många saker i Japan som förändrats under pandemin och i dess efterdyningar samt i reseindustrin med inställda eller ändrade flighter och rutter p.g.a kriget i Ukraina. För nästan alla våra resor till Japan har vi fått tänka om, och även för denna resa är det några förändringar:  
 
-Det finns inga internationella flyg som går till vare sig Sapporo eller hem från Fukuoka i dagsläget. Utresan sker till Tokyo och vidare med inrikesflyg till Sapporo där ni landar på kvällen. Hemresan blir från Osaka kvällen den 14 oktober och hemkomsten blir den 15 oktober på morgonen.  
 
-Då flygresan blir längre än vanligt och vi kommer fram senare har vi lagt om i schemat så att det blir två dagar i Kyoto (dag 11-12) samt en dag den sista dagen innan hemresan. Det blir lite för lång färd från Kyushu för att flyga hem från Osaka samma dag.  
 
-Våra värdfamiljer för homestay i Kagoshima har efter pandemin blivit väldigt restriktiva med att ta emot gäster i sina hem då man fortfarande är rädd för att bli smittad av Covid. Det är flera av dem som tillhör den äldre generationen och vill vara lite extra försiktiga. Istället kommer vi att bo på hotell i Kagoshima och träffa några av värdfamiljerna under en eftermiddag då de ordnar med olika kulturaktiviteter.  
 
Läs den uppdaterade resplan Längst ner för fler detaljer.  
 
Inreseregler för Japan:  
Se dokumentet “praktiska tips” för vad du behöver förbereda inför resan.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resan 
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
 
Betala med kort på webben:  
Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt.    
Betala till bankgiro:  
Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om OCR m.m.    
 
 
Är det något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se 
 
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 


 Klicka på ikonerna nedan för att ta del av informationen:

  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider, bagageregler samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.