Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation              Publicerat 2023-10-09

Hej, 
 
Nu är det inte långt kvar till avresan för Okinawas övärld. Ni blir en grupp på 18 resenärer samt färdledare Lars Arvidsson. Nedan finner ni ikonen med en uppdaterad kontaktlista med hotellen ni bor på under resan. Observera att det är ett annat hotell i Taipei än det som tidigare aviserats.  
 
Flygbiljetter 
Flygbiljetten hittar du genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med Emirates till Taipei och hem från Osaka, heter Itinerary. Övriga flygbiljetter (Taipei-Okinawa samt inrikes Japan) har er färdledare Lars Arvidsson med sig på resan.  
 
Titta noga på er e-ticket så att namnen är rättstavade och har alla namn enligt passet .  
Även om du har bindestreck eller apostrof i ditt namn står det inte med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.  

Bagageregler
Bagagevikten på Emirates är maximerad till 30 kg person incheckat, plus handbagage om 7 kg per person (55 x 38 x 20 cm).   
 
Obs! På flighten med Peach Air från Taipei till Naha samt Ishigaki-Osaka är bagagevikten endast 20 kg incheckat plus handbagage om 7 kg (50 x 40 x 25 cm). Mellan Okinawa och Ishigaki flyger vi med All Nippon Airways och där är bagagevikten 23 kg för incheckat bagage.

Det bästa är alltså att minimera incheckat bagage till 20 kg för hela resan för att undvika höga extrakostnader för övervikt.     
 
Individuell incheckning   
Incheckning online på Emirates webbsida är öppen från 48 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in. (Länk: https://www.emirates.com/se/english/manage-booking/online-check-in/) Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett) och ditt efternamn.  
  
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat.  
  
Se till att bagaget checkas in hela vägen till Taipei. Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner m.m. i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.  
  
Vid ankomst till Taipei 
Er färdledare Lars kommer att vara på plats i Taipei och möter er i ankomsthallen med en skylt med “Världens Resor” på. Lars telefonnummer är +46-(0)73-644 78 90, används endast under resan.  
  
Efter ankomst åker ni med en hyrd buss från flygplatsen till hotellet i Taipei. 
 
Om det är något ni funderar över eller inte känner er nöjda med under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera och åtgärda det. Du är också välkommen att kontakta oss på kontoret. 
 
Måltider under resan 
På denna resa ingår frukost varje dag, en välkomst- och avskedsmåltid samt sju middagar i Japan. Er färdledare informerar om på plats vilka dagar det ingår måltider.    
 
Kvarstår bara att önska trevlig resa! 
 
Elin Ishihara 
 
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan 


 

Deltagarinformation                Publicerat 2023-08-22

Hej,  
 
Nu är det cirka 2 månader kvar till resan Okinawas övärld 20 okt-6 nov. Resan är idag fullbokad med 18 personer.  
 
Nedan finner ni ikoner med praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan, litteraturlista samt en flyg- och deltagarlista. Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. 
 
Cirka tio dagar före avresa kommer du att få ännu ett digitalt utskick där vi bland annat skickar ut e-tickets för flyget.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Er färdledare för denna resa blir Lars Arvidsson. 

Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor i Sverige.  
 
Förändringar i resplanen 
Som vi informerat om tidigare blir det en extra dag på resan och den har vi förlagt till Taketomi, det blir alltså två nätter där. Se ikonen med uppdaterad resplan.  
 
Har ni frågor om resan går det bra att höra av sig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se  
 
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 

Klicka på ikonerna nedan för information:

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider och deltagarlista samt bagageregler. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Tips på litteratur inför din resa.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.