Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation               2023-03-28 

 

Konnichiwa! 
 
Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan! Ni blir en grupp på 11 resenärer och färdledare är Nicole Rosén. En karta över Tokyo får ni vid ankomst.   
 
Flygbiljetter 
Gå in på din din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Under rubriken Resehandlingar hittar du din flygbiljett med SAS.   
 
Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat enligt ditt pass. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt.   
 
Individuell incheckning  
Incheckning online på SAS webbsida är öppen från 30 timmar före avresa. Klicka här för att komma till sidan för check-in:  https://www.sas.se/checkin/ 
Var då beredd med ditt bokningsnummer (”booking reference” bestående av sex tecken längst upp på din biljett), ditt efternamn och flightnummer. Du har då möjlighet att ändra sittplats i flygplanet om du inte är nöjd med de platser du redan blivit tilldelad. Kan vara bra att hänga på låset när incheckningen öppnar så ökar chansen att ha fler stolar att välja mellan. 
 
Vår erfarenhet från senaste tiden är dock att online check-in inte alltid fungerar och då checkar du in på flygplatsen istället. Se till att vara på flygplatsen i god tid. Två timmar före avresa är rekommenderat. 
 
Se till att bagaget checkas hela vägen till Tokyo Haneda Airport. Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner och bekväma skor m.m. i handbagaget. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt vid ankomst på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan. 

Registrera inresan 
Läs i den praktiska informationen längre ner på denna sida om hur du registrerar inresan vilket är obligatoriskt. Du gör det digitalt på Visit Japan Web eller analogt vid ankomst.  Om du gör det vid ankomst delas Disembarkation card och Customs declaration ut ombord på flighten till Tokyo. Både på Visit Japan Web och på pappersblanketterna fyller ni i hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan: 
 
Ryogoku View Hotel 
2-19-1 Ryogoku Sumida-ku 
Post code: 130-0026  
Tokyo 
Telefon: +81 (0)3 – 3631-8111 
 
Vid ankomst till Tokyo 
Er färdledare Nicole kommer att vara på plats på Tokyo Haneda flygplats och möter er vid ankomst med en skylt med “Världens Resor” på. Hennes telefonnummer är  
+46 734292275. Det stora bagaget kommer transporteras med en budbil från flygplatsen till hotellet.  
 
Efter ankomst åker ni med tåg till ert hotell i Ryogoku. Rummen brukar man inte få förrän på eftermiddagen, så när ni lämnat av era saker går ni och äter en välkomstlunch tillsammans.  
 
Inresekrav till Japan 
Japan har fortfarande inresekrav kopplade till Covid-19. Ni hittar detaljerna under “Praktiska tips” via länken till deltagarinformationen längre ned på denna sida. 

Ändring i resplanen 
Dag 6: Denna dag blir det utflykt till Takao-san istället för dag 7 då ni kommer att besöka brandstationen och Ghibli-museet.  
 
Några användbara ord och fraser under resan: 
Ohayo: God morgon. *Låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”. 
Konnichiwa: Hej!  
Oyasumi: God natt.  
Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.  
Gochisosama deshita: Tack för maten. 
Oishii: Gott.  
Daijobu: Ingen fara/Det går bra.  
Arigato: Tack.  
Kore kudasai: Jag vill ha detta.  
Mizu/Juusu/Biru kudasai = Jag vill ha vatten/juice/öl, tack. 
Kekkou desu: Det är bra. /Nej, tack.  
Sumimasen: Ursäkta mig. *Låter lite som ”simma sen”. 
Onaka peko peko: Jag är vrålhungrig. Lite på gulligt sätt men kanske lättare att komma ihåg! 
Kore wa nan desu ka?: Vad är detta? Vad heter det?  
 
 
Kvarstår bara att önska trevlig resa. Itterasshai! 
 
Elin Ishihara 
 
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar duinformation om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan 
 


Deltagarinformation                 Publicerat 2023-03-06

Hej,  
 
Nu är det ca 1 månad kvar till avresan för resa Påsklov i Tokyo 7-16 april 2023.   
 
Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och uppdatering av dina personuppgifter hittar du också nedan. Resan är idag bokad med 11 resenärer. 
 
Cirka tio dagar före avresa kommer du att få ett avresemeddelande via epost där vi bland annat skickar ut e-tickets för flyget samt några kartor. 
 
Er färdledare för denna resa blir Nicole Rosén.
 
Nicole jobbar till vardags som HR-specialist och varvar detta med att leda resor. Med ett gediget intresse för japansk kultur och sin tid som student i Tokyo i ryggsäcken har hon tips på allt från avkopplande ryokans till nöjesliv och landets bästa vegetariska ramenhak! När hon inte är på resande fot är hon helst ute med båten i Blekinges skärgård.   
 
Inreseregler för Japan:  
Se praktiska tips för vad du behöver förbereda inför resan.  
 
Personuppgifter inför resan 
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. Det är även viktigt för oss att få korrekta försäkringsuppgifter och information om kostavvikelser.  
 
Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. 

Allmänt
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan
 
Har ni några frågor så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se eller info@varldensresor.se 
 
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara

 
 


 

  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.