Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Deltagarinformation   Publicerat 2024-02-01

Hej,  
 
Nu är det ca 2 månader kvar till avresan för resa Vår i Japan med DN, 1-14 april. Resan är i dagsläget fullbokad med 24 deltagare.  
 
Längre ned på denna sida hittar ni klickbara bilder med praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, uppdaterad resplan för denna avgång samt flyg- och deltagarlista. 
 
Cirka 10 dagar innan avresan kommer ett nytt digitalt utskick med e-tickets för flyget samt slutgiltig information med bl.a. kontakt till färdledare.  
 
Förändringar i resplanen 
21st Century Museum of Art i Kanazawa håller tillfälligt stängt då det uppstod en del skador i samband med jordbävningen i början av januari, det är ännu oklart när de öppnar upp helt igen. Vi ersätter detta med ett besök på Kanazawa-helgedomen där vi får en personlig visning av en av prästerna som berättar om ritualerna kring shintoismen och hur det är att vara präst i Japan.  
 
Personuppgifter inför resan   
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, tillgodose kostönskemål, m.m. Vänligen se till att uppdatera “Personuppgiftsformuläret” under knappen “Min bokning” ovan så snart som möjligt, men senast  
1 mars 2024. 
 
Er färdledare för denna resa blir Josefine Kettner.  
Josefine är japanolog, asienvetare och kommunikatör. Hon har rest, arbetat och studerat i Japan i 5 år, och i Kina i 2 år. Har sedan tidig ålder haft passion för östasiatisk populärkultur och musik, sång och dans. Blir lycklig av att uppleva ländernas olika matkulturer, traditioner, körsbärsblom på våren och sprakande röda löv på hösten. 
 
Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se   
 
Med vänliga hälsningar 
 
Elin Ishihara 

Klicka på bilderna nedan för information:
 

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.