Strövtåg Klippiga bergen - Grand Canyon

Typ av resa

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Under två veckors tid ska vi utforska sju av USA:s främsta nationalparker till fots. Vid nio tillfällen gör vi strövtåg mellan 5 och 12 kilometer i några av världens häftigaste landskap. Vi åker från Denver till Las Vegas, från Klippiga bergen till Grand Canyon. Längs vägen kommer vi till de makalösa ökenlika landskapen i Moabs två nationalparker, Zion Nationalpark och Bryce Canyon med flera. I Denver ser vi en av världens främsta botaniska trädgårdar, I Klippiga bergen åker vi Trail Ridge Road mot högsta punkten på 3700 möh, längs den spektakulära Million Dollar Highway ser vi gamla klassiska gruvsamhällen, i Mesa Verde ser vi unika klippboningar från 500-talet och i Monument Valley har otaliga westernfilmer spelats in. Att vakna upp i Grand Canyon och se soluppgången över den enorma kanjonen blir bara en av många storslagna höjdpunkter.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Denver
 2. Dag 2 Denver - Boulder - Klippiga bergen
 3. Dag 3 Klippiga bergen
 4. Dag 4 Glenwood Springs
 5. Dag 5 Million Dollar Highway
 6. Dag 6 Mesa Verde Nationalpark - Moab
 7. Dag 7 Moab, Arches Nationalpark
 8. Dag 8 Moab, Canyonland Nationalpark
 9. Dag 9 Monument Valley, Antelope Canyon och Page
 10. Dag 10 Grand Canyon North Rim
 11. Dag 11 Grand Canyon - Zion Nationalpark
 12. Dag 12 Zion Nationalpark
 13. Dag 13 Bryce Canyon Nationalpark
 14. Dag 14 Hooverdammen och Las Vegas
 15. Dag 15-16 Hemresa
Antal deltagare: 14-24

Resplan

Visa hela resplanen

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mathias Buskas

  Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framförallt södra Afrika och leder flera av våra resor hit. Mathias är tidvis bosatt i Portugal och har rest brett över hela världen. Leder också våra resor till Portugal och Skottland.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se