Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                 Publicerat 2023-05-31

Hej! 
    
Nu är det snart dags för avresa. Ni kommer att bli 33 deltagare i gruppen och färdledare är Stefan Strömberg som nås på 073-6817269.  

Hemmets journals representant Tina Green följer också med på hela resan. Dessutom är vi mycket glada att meddela att Gunnar Hedborg medverkar som ciceron under delar av resan med start i Kiruna. Han har en unik bakgrund bland annat som första museichef på Ajtte museum i Jokkmokk samt samordningsansvarig för Kiruna stadsflytt.  

Avresa 
Tåget avgår kl 11.21 från Stockholm mot Sundsvall och era biljetter finns sedan tidigare upplagda på Mina bokningar. Färdledare Stefan finns på plats på perrongen 20 minuter innan avfärd med en skylt som det står Världens resor på. Du stiger själv ombord och hittar din plats, och sedan går färdledaren runt i vagnen för att pricka av samtliga.  

Förändringar i programmet 
LKAB har stängt gruvan i Kiruna för besök under dagen då vårt besök var planerat och vi har därför fått ändra om schemat. Besöket i gruvan kommer istället att ske dagen innan, med start vid kl 17.10 den 10 juni. Det innebär sen ankomst till hotellet i Kiruna, och därför är det förbokat buffémiddag för de som önskar till ett pris av 225 kr per person. Färdledaren tar upp beställning under resan för de av er som önskar detta alternativ.  

Dagen därpå blir det rundtur i nya och gamla Kiruna. För de som vill finns lunch förbokad på Hjalmar Lundbomsgården till ett pris av 195 kr per person. Därefter är det ombordstigning på rälsbussen på Kiruna station. Färdledaren tar upp beställning även för denna lunch under resans gång. 

Notera att Trafikverket ännu inte slutgiltigt bekräftat tiderna för resan med Inlandsbanan, vilket kan komma att påverka program och schemaläggning. Färdledaren informerar löpande.  

Återstår bara för mig att önska en trevlig resa!   
Bästa hälsningar, 
Åsa Danielsson  


 

Deltagarinformation                     Publicerat 2023-04-19

Hej! 

Nu är det drygt en och en halv månad innan resan Höga kusten och Inlandsbanan börjar.

Nedan finner du länkar till praktiska tips, tågtider och deltagarlista samt en kontaktlista.  
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
Cirka tio dagar före avresan kommer ni att få ett avresemeddelande via e-post med de senaste uppdateringarna inklusive information om tågbiljetter.   
 
I dagsläget består gruppen av 33 resenärer. 
 
Färdledare blir Stefan Strömberg

 
Stefan är författare, föreläsare och projektledare som började resa i Latinamerika 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria. Tio böcker från kontinenten har han skrivit. Föreläser i Sverige från Ystad i söder till Övertorneå i norr. Naturen, möten med människor och all form av kultur är det som intresserar mest och finns det tåg, åker han tåg.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa    
Vi behöver omgående få in alla era personuppgifter som kan uppdateras genom att gå in på fliken Min bokning ovan. I listan finns ett dokument som heter Personuppgiftsformulär som ska kompletteras, då vi inte får föra över den information vi har från bokningstillfället på grund av GDPR. På denna sida kan du även slutbetala din resa.
  
Om du har några kostrestriktioner, anmäl detta omgående i Personuppgiftsformuläret för att vi ska kunna garantera att restaurangerna får rätt information.   
Uppdatering av personuppgifter och anmälan av eventuella kostrestriktioner ska ske senast 28 april.  
 
Ni kan förstås också ringa till oss för att meddela dessa uppgifter. 
  
Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig på 08-669 55 25 eller på mejl asa@varldensresor.se 
 
Vänliga hälsningar,   
 
Åsa Danielsson   
Reseproducent  

Klicka på bilderna nedan för mer information