Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Deltagarinformation                 Publicerat 2023-05-03

Hej! 
 
Nu är det en dryg månad kvar tills att er resa Nordkalotten ska gå av stapeln. Ni är idag 17 resenärer och er färdledare är Monica Nordenwald. Cirka 10 dagar före avresa publicerar vi avreseinformation med färdbiljetter och annan info inför avresan. 
 
På denna sida hittar du information med deltagarlista och preliminära tågtider, praktiska tips samt kontaktlista.  

Färdledare: Monica Nordenwald
 
Monica har lett flertalet resor för Världens Resor bl a i norra Sverige, Norge och Finland och har ett starkt intresse av natur, kultur och samhällsutveckling. I Tornedalens historia och kultur hittade hon många likheter i bl a rätten till sitt eget språk med besökande ungdomar från Zimbabwe och Sydafrika. Under många har Monica jobbat i och med Afrika. 

Tågtider och program
Flertalet avgångar med VY-tåg till Luleå och från Narvik är ej öppna ännu då tågbolagen ej fått ok från Trafikverket gällande banarbeten mm. Det är tyvärr problematiskt med tågtrafiken och även så här nära inpå så får vi ej svar vilka ytterligare avgångar som kommer att öppnas upp. Vi bedömer att det är riskabelt att vänta längre så nu har vi bestämt att köpa platser på de tåg som idag är bekräftade. Se tiderna nedan. Dessa tider medför ett par förändringar. 12 juni äter ni frukost ombord på tåget och så ordnar vi med fika och lunch så att det passar med programmet då det blir förskjutet ett par timmar med senare ankomst till Tornio på kvällen. 21 juni avgår tåget från Narvik på förmiddagen och vi kommer att få tid för att se oss om i Narvik dagen och kvällen innan samt på morgonen för de morgonpigga.

Aktuella tågtider
11 juni Stockholm-Luleå 21.56-11.00
21 juni Narvik-Stockholm 10.39-06.27

Uppdaterad resplan publiceras med nästa utskick här på sidan.

Anslutningar 
Om ni behöver anslutande tåg ber jag er att se till att de är ombokningsbara. VY tåget och SJ samarbetar inte och VY tåget tar endast ansvar för resan från/till Stockholm. Vid eventuell försening är det bra att ha en ombokningsbar biljett. 

Uppdatering av personuppgifter   
Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera din Personuppgiftsblankett. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
Senaste dag för uppdatering av personuppgifter och anmälan av eventuella kostrestriktioner är 9 maj.    

Om ni har några frågor är det bara att höra av sig! Jag kommer vara på resande fot under maj, men mina kollegor finns på kontoret och jag svarar på mail med lite längre svarstid. Kontoret nås på 08-669 55 25 eller mail info@varldensresor.se.  
 
Passar på att önska er en trevlig vecka.  
 
Vänliga hälsningar, 
Åsa Danielsson

 

Klicka på knapparna nedan för information om: