Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation          Publicerat 2023-02-15

Hej! 

Nu är det snart dags för avresa för Norrsken i Nordkalotten 26 februari 2023. 

Ni är totalt 26 resenärer och er färdledare är Daniel Fjellström.  
Han finns på plats vid Silja Line terminalen i Värtahamnen från kl 15.00. Daniel har då checkat in hela gruppen och ni får era hyttnycklar av honom. Ni behöver därför inga färdhandlingar med er.  
Daniels telefonnummer är: 0702- 581400 

Ombordstigningen sker mellan kl 15.15-16.15 och båten avgår kl 16.45. 

Det tidigare aviserade postutskicket kommer att utgå, då färdledare Daniel istället kommer att dela ut era tågbiljetter på båten.

 
Information om Covid restriktioner och villkor för inresa 
Varken Finland eller Norge har för närvarande några covidrestriktioner. Som alltid gäller att detta kan ändras vid tidpunkt för er resa och vi givetvis följer de villkor som nämns på plats. Ha därför gärna med dig munskydd och vaccinationsbevis. 

Information om Hurtigruten 
Som tidigare nämnts gills inte körkort som id handling ombord Hurtigruten utan endast pass eller internationellt ID-kort.
 
Information om tåget Helsingfors – Rovaniemi 
Middag köper ni på egen hand ombord på VR (eller köper med från Helsingfors). Här följer en länk där ni ser vad som erbjuds på tåget och hur ni kan förbeställa er middag. Frukost ingår i resans pris och kommer att levereras till er kabin.  
Tågets restaurangvagn - VR  
 

Packning 
För att få med bästa packningen ber jag er ha koll på väderleken. Ni kommer att få varma overaller i Ivalo när ni ska ut på hundsläde men i övrigt gäller egna varma kläder och bekväma skor. Ombord på Hurtigruten finns bubbelpool som man med fördel kan boka tid till, så glöm inte badkläder.  

Påminnelse om ändring i programmet  
I Helsingfors utgår besök på konstmuseum och istället får vi vara med en samisk helkvällsupplevelse utanför Tromsö. 
Det är viktigt att komma ihåg att resplaner alltid är preliminära och att förändringar kan ske under resans gång. Färdledaren informerar löpande. Tveka inte att kontakta färdledaren under resans gång om ni har funderingar eller problem.  
 
Med detta önskar jag er en fantastisk resa till Nordkalotten med hopp om att ni får se mycket norrsken! 
 
Vänligen, 
 
Åsa Danielsson 
Reseproducent Världens Resor 


På länken nedan finner ni Deltagarinformationen som sändes ut 2023-01-03
 

Klicka här för att läsa deltagarinformation inför din resa.