Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                 Publicerat 2023-03-14

Hej! 

Nu är det snart dags för avresa för Norrsken i Nordkalotten 26 mars 2023. 

Gruppen består av totalt 23 resenärer och färdledare är Mattias Andersson. Han finns på plats vid Silja Line terminalen i Värtahamnen från kl 15.00. Mattias har då checkat in hela gruppen och ni får era hyttnycklar av honom. Ni behöver därför inga färdhandlingar med er.  
Mattias telefonnummer är: 0702-848539 
 
Ombordstigningen sker mellan kl 15.15-16.15 och båten avgår kl 16.45. På båten kommer gruppen att ha ett informationsmöte kl 17-18, innan middagen. 
  
Information om covidrestriktioner och villkor för inresa 
Varken Finland eller Norge har för närvarande några covidrestriktioner. Som alltid gäller att detta kan ändras vid tidpunkt för er resa och vi givetvis följer de villkor som nämns på plats. Ha därför gärna med dig munskydd och vaccinationsbevis. 


Information om Hurtigruten 
Som tidigare nämnts gills inte körkort som id handling ombord Hurtigruten utan endast pass eller internationellt ID-kort.  
Information om tåget Helsingfors – Rovaniemi med VR 
Middag köper ni på egen hand ombord. Här följer en länk där ni ser vad som erbjuds och hur ni kan förbeställa er middag. Frukost ingår i resans pris och kommer att levereras till er kabin.  
Tågets restaurangvagn - VR  
https://www.vr.fi/sv/tjanster-pa-taget/tagets-restaurangvagn 

Packning 
För att få med bästa packningen ber jag er ha koll på väderleken. Ni kommer att få varma overaller i Ivalo när ni ska ut på hundsläde men i övrigt gäller egna varma kläder och bekväma skor. Ombord på Hurtigruten finns bubbelpool som man med fördel kan boka tid till, så glöm inte badkläder.  

Påminnelse om ändring i programmet  
I Helsingfors utgår besök på konstmuseum och istället får vi vara med en samisk helkvällsupplevelse utanför Tromsö. 
Det är viktigt att komma ihåg att resplaner alltid är preliminära och att förändringar kan ske under resans gång. Färdledaren informerar löpande. Tveka inte att kontakta färdledaren under resans gång om ni har funderingar eller problem.  
 
Som jag tidigare aviserat kommer jag att följa med på resan för att lära känna rutten och träffa våra leverantörer. Ser mycket fram emot denna resa och hoppas att vi får se riktigt mycket norrsken! 
 
 
Vänligen, 
Åsa Danielsson 
Reseproducent Världens Resor 
 

Klicka här för att läsa deltagarinformation inför din resa.