Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                 Publicerat 2023-06-22

Nu är det snart dags för resan till Helsingfors och Savonlinna den 2-7 juli.

Precis som meddelats tidigare kommer ni att träffa färdledare Kristian Benkö i Värtahamnen kl. 16.15 och båten avgår kl. 16.45. Ni kommer att få era båtbiljetter av Kristian.

Kristian Benkö har telefonnummer 070-759 46 88

Under Min bokning och fliken Resehandlingar finner du din flygbiljett för resan från Helsingfors till vald hemdestination. Kontrollera att ditt namn överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt ankomstort är angivet enligt era önskemål. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Ha en riktigt fin resa till Helsingfors och Savonlinna!

Med vänlig hälsning
Charlotte Lööf
Tel 08-669 55 24
charlotte@varldensresor.seDeltagarinformation Publicerat 2023-05-08

Hej!  
 
Nu börjar det närma sig att resa till Helsingfors. Gruppen är fulltecknad och består av 24 personer. Ca tio dagar före avresa kommer du att få ett avresemeddelande via e-post. 

Längst ner på denna sida hittar du en länk till resplan, deltagarlistan samt kontaktlista för hotellen. Om det är något dokument som inte vill ha i pappersform kan vi meddela oss detta så skickar vi det till er.  

Resans färdledare blir Kristian Benkö

Kristian Benkö jobbar till vardags som operadramaturg, översättare samt som guide på Naturhistoriska Riksmuseet. Han har studerat statskunskap, idéhistoria, freds-, och konfliktforskning, U-Landskunskap och senare dramaturgi och konsthistoria. Resor har till stor del präglat Kristians liv. Konst, historia, kultur och natur är hans stora intressen. 

Avresa från Värtahamnen i Stockholm  
Båten till Helsingfors går kl. 16.45. Er färdledare Kristian Benkö kommer att ha med era färdhandlingar i avreseterminalen från 15.45. Senast 16.15 måste ni vara på plats för att kliva på båten. Kristian kommer att stå med en skylt med Världens Resors namn på i terminalen. Båten ankommer till Helsingfors Olympiaterminalen kl. 10.30 lokal tid följande morgon. 
 
På hemvägen den 7 juli flyger de flesta i gruppen och ni ser flygtiderna nedan och varifrån ni är bokade i deltagarlistan. 
 
Flygtider 
7 juli AY815 Helsingfors – Stockholm 16.50 – 16.55 
7 juli D83159 Helsingfors – Köpenhamn 17.05 – 17.45 
7 juli AY867 Helsingfors – Göteborg 18.55 – 19.55 
 
Kom ihåg att ta med nationellt kort. 
 
Ändring i programmet 
Vi kommer inte att äta middag på Restaurang Savoy så den planerade middagen blir på en annan restaurang.  
 
Bra skor 
En sak att tänka på för denna resa. Vi kommer att gå en del på denna resa, både när vi ser det nya Helsingfors arkitektur samt att några av museerna är ganska omfångsrika. Ta med promenadvänliga skor! 
 
Valuta 
Valutan i Finland är Euro. Kortbetalning används i samma betydelse som i Sverige. 
 
Uppdatering av personuppgifter 
Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. i Personuppgiftsformuläret. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex ansökan.  
På den sidan kan du även slutbetala din resa. Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt. Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om OCR mm.   
 
Hållbarhet   
Vi värnar varmt om våra resmål och den natur vi alla är beroende av. Det kan man göra på många sätt. För vår del börjar det redan då vi planerar våra resor här hemma. Vi väljer gärna tåg och lokala transportmedel för våra resmål i Norden. Vi vill uppmuntra våra resenärer att, om möjligt, återanvända handdukar och sänglinne på våra hotell. Vi avsätter också medel för att investera i klimatpositiva projekt. 2022 investerade vi 200.000 kr och för 2023 blir denna siffra ca 250.000 kr. Vi vill vara med och ta ansvar för miljöpåverkan våra resor har och driva på utfasningen av fossila bränslen. Här kan du läsa mer om detta och vad vi investerar i. 
 

Har ni några frågor får ni gärna kontakta mig på 08-669 55 25 eller på mejl charlotte@valdensresor.se

Vänliga hälsningar 
Charlotte Lööf 
Reseproducent Norden 

Klicka på bilderna nedan för att få information: 

  • Här hittar du namn och adress till boendet under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du deltagarlista.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.