Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation               Publicerat 2023-05-31

Hej! 
 
Nu är det snart dags för avresa till Lofoten!  

Avresa med flyg Arlanda - Tromsö 
Flyget med SAS avgår från Arlanda terminal 5 kl 13.55 den 5 juni. Flygbiljetter finns sedan tidigare upplagda under Min bokning, som ni når genom att logga in på vår hemsida med hjälp av bokningsnummer samt den kod som ni hittar på bokningsbekräftelsen. Flygbiljetterna ligger under fliken Min bokning, skrålla ner en bit till Resehandlingar och där ligger det dokument som PDF-dokument. 

Incheckning gör ni på egen hand, online eller på flygplatsen. Rekommendationen är att vara på plats minst 2 timmar innan avfärd, då alla som reser ska genom samma säkerhetskontroll, oavsett resmål. Ni får checka in ett bagage på max 23 kg, men det är viktigt att komma ihåg att ni själva ska kunna hantera bagaget längs resan och på tågresan hem. 

På grund av tidigare urspårning stannar inga tåg vid Arlanda, och vi rekommenderar därför att ni reser med https://www.flygbussarna.se/ som avgår från Cityterminalen som ligger i nära anslutning till Stockholms Centralstation.  

Färdledare Roger Eriksson kommer att möta er på flygplatsen i Tromsö med en skylt som det står Världens resor på. Han nås på telefonnummer 0707-361893 

Hemresa med tåg Trondheim - Stockholm 
Trafikverket har hållit oss på sträckbänken in i det sista, och vi planerade för alternativ hemresa med buss och tåg vilket några av er som har anslutningsresor har fått samtal om.  

Idag har våra ordinarie tågbiljetter äntligen blivit bekräftade med en liten justering för restiden.  
Avresa blir den 12 juni kl 07.13 från Trondheim, med ankomsttid 19.02 till Stockholm. Tågbiljetterna kommer att läggas upp under Mina bokningar under morgondagen. 

Tågresa Bodö - Trondheim  
Under denna tågresa äts middag på egen hand, och här kan du se tågets digitala meny: https://sj.meny.togservice.no/en/ 

Ytterligare praktiska tips  
Väderprognosen flaggar för regn vilket man alltid ska vara beredd på vid resa i Norges kustland, så se till att ha regnkläder och skor/stövlar som tål väta. Ta också gärna med varm tröja och mössa till turen med fiskebåt på Trollfjorden.  

Jag önskar er en riktigt fin och minnesvärd resa! 
 
Med vänlig hälsning,  
Åsa Danielsson 
 
 
En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande. 


 

Deltagarinformation             Publicerat 2023-04-18

Hej! 

Nu är det drygt en och en halv månad kvar tills resan Sommar i Lofoten 5 – 12 juni går av stapeln. Nedan finner du länkar till praktiska tips, tågtider och deltagarlista samt en kontaktlista. 
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. 
Cirka tio dagar före avresan kommer ni att få ett avresemeddelande via e-post med de senaste uppdateringarna inklusive information om flyg och tågbiljetter.   
 
Idag har vi en fulltecknad grupp med 27 deltagare.

Färdledare för resan blir Roger Eriksson

Till vardags är Roger översättare, främst från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat.  Roger har lett flera resor för Världens resor i norra Sverige och Norge, både vintertid och som nu till sommaren. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resa   
Vi behöver omgående få in alla era personuppgifter som kan uppdateras genom att gå in på fliken Min bokning ovan. I listan finns ett dokument som heter Personuppgiftsformulär som ska kompletteras, då vi inte får föra över den information vi har från bokningstillfället på grund av GDPR. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 
 
Om du har några kostrestriktioner, anmäl detta omgående i Personuppgiftsformuläret för att vi ska kunna garantera att restaurangerna får rätt information.  
 
Senaste dag för uppdatering av personuppgifter och anmälan av eventuella kostrestriktioner är  
28 april 
 
Ni kan förstås också ringa till oss för att meddela dessa uppgifter.  
 
 
Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig på 08-669 55 25 eller på mejl asa@varldensresor.se

Vänliga hälsningar,  

Åsa Danielsson  
Reseproducent