Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                     Publicerad 2023-07-19

Hej!

Nu är det snart dags för resan Sommar i Nordkalotten.  
Antalet deltagare är 19 personer. Uppdaterad deltagarlista ser du nedan på denna sida.

Tågbiljetter
Gå in på fliken "Min bokning" ovan. Under rubriken "Resehandlingar" finner du din tågbiljett för sträckan 10 augusti nattåg Stockholm C - Bastuträsk. Det är en PDF-dokument. På biljetten ser du vagn- och kulpé samt platsnummer. Biljetterna för hemresan 20 augusti Trondheim-Stockholm får du av färdledaren under resan.

Avresa  
Det blir ingen gemensam samling på centralstationen i Stockholm utan alla går till perrongen och kliver på tåget. Vilket spår tåget avgår från hittar du på tavlan med avgångar i stora hallen både uppe och nere. Se till att ha god tid på er. När ni kommit ombord och tåget rullar kommer Monica gå runt och knacka på er kupédörr och presentera sig närmare.  

Tåget upp till Bastuträsk är VY, tåg 92, avgång 21.56 och ankomst 08.13.

Monica kommer att stå på perrongen från kl 21.35 och har en skylt med Världens Resor. Monicas telefonnummer är 0736-368279.

Det finns försäljning ombord där det går att köpa dryck, frukost mm. Vid ankomst till Hjoggböle blir det fika med smörgås.

Ta med pass eller nationellt ID-kort
Kryssningsfartyget kan be passagerare att legitimera sig så ta med giltig ID-handling som pass eller nationellt id-kort. 

Återstår bara för mig att önska er en fin resa!

Uppkommer några frågor går det bara att mejla mig på lottie@varldensresor.se

Lottie Sundelöf

 Deltagarinformation


Hej! 

Nu är det drygt en månad kvar till resan “Sommar i Nordkalotten”.  Ni blir en grupp om 19 deltagare samt färdledare. 
Senast 10 dagar före avresa publicerar vi avresemeddelande, uppdaterad resplan samt era tågbiljetter. Ni får ett mejl med informationen.

Färdledare Monica Nordenvald 

Monica har haft flera olika arbetsuppdrag i norra Sverige, Norge och Finland och har ett starkt intresse av natur, kultur och samhällsutveckling. I Tornedalens historia och kultur hittade hon många likheter i bl a rätten till sitt eget språk med besökande ungdomar från Zimbabwe och Sydafrika. Under många har Monica jobbat i och med Afrika. 

Resplanen
Några av er bokade resan innan det var klart med gästföreläsare dag fyra i Pajala så vi är glada att meddela att ingen mindre än författaren Mikael Niemi med rötter från Tornedalen kommer ni att träffa denna dag. Hans bok “Populärmusik från Vittula” blev en riktig kioskvältare när den utgavs år 2000. Mikael har också stor kunskap om Lars Levi Laestadius och kommer att berätta om denne mans unika personlighet. 

Keros garveri har stängt så det blir inte ett stopp här dag fyra. 

Klicka på bilderna nedan för att se deltagarlista, kontaktlista samt praktiska tips. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resa 
Viktigt! Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast så att all information finns.  

Slutbetala resan kan du också göra från din bokningssida.

Tveka inte att höra av dig om frågor uppstår

Med vänliga hälsningar 

Lottie Sundelöf

lottie@varldensresor.se