Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation       Publicerat 2024-01-17


Hej!

Nu är det snart dags för avresa på resan Vinter i Lappland med Jokkmokks marknad! 
Tågbiljetter finns uppladdade under Mina bokningar, Resehandlingar. Avresa sker den 28 januari 21.55 med VY tåg från Stockholm central (för er som kliver på i Uppsala är beräknad avgångstid 22.45).  
 
På avgångstavlan på Centralen står det vilket spår tåget avgår från. Er färdledare Roger Eriksson kommer att finnas på plats på perrongen 20 minuter före avfärd med en skylt där det står Världens Resor. Det blir ingen gemensam samling så du går själv ombord och installerar dig i din kupé. Roger kommer runt efter avfärd och säger hej. 
Rogers mobilnummer är 0707361893, att användas under resan. 
 
På din biljett ser du vilken vagn och kupénummer som du har. Ni som delar kupé kommer själva överens om vem som tar vilken sängplats i kupén om ni inte på förhand efterfrågat nederslaf (då står det antecknat på biljetten). 
 
Frukost inhandlas på egen hand eller tas med i förväg. Vid ankomst till Luleå blir det först liten rundtur med bussen innan det är dags för gemensam lunch.  
Kom ihåg att gå genom praktiska tips så att du är väl förberedd inför resan.

Här kommer ytterligare några packningstips: 
- Ett medskick från förra årets nöjda resenärer är att när man tror att man är färdigklädd, lägg till ett lager till.  
- Tips från färdledare Roger är att ta med sig ett sittunderlägg att stå på om ni exempelvis vill titta på renkapplöpningen under Jokkmokks marknad. Detta då kylan kommer underifrån från marken.  
- Ta gärna med snacks till bussresorna. Ibland är det sen lunch eller middag, och det kan vara svårt att komma till en affär längs vägen. 

Notera också att kartan över Ishotellet som nämns i Deltagarinformationen som gick ut i december nu är uppladdad, och är lätt att skriva ut. Den finns också att få vid ankomst till hotellet. 

Uppdaterad resplan är också uppladdad. Det är viktigt att komma ihåg att resplaner alltid är preliminära och att förändringar kan ske under resans gång. Färdledaren informerar löpande. 

Jag önskar er en riktigt trevlig och intressant vinterresa!
 
Åsa Danielsson 
Reseproducent Norden  
asa@varldensresor.se  


Deltagarinformation        Publicerat 2023-12-14

Hej! 
Nu är det ungefär en och en halv månad till Jokkmokks marknad går av stapeln igen för 419:e gången och därmed snart dags för vår vinterresa till Lappland med tidningen VI. Resan är populär och har sålt slut helt, vilket innebär att ni i dagsläget är en grupp på 36 deltagare plus färdledare Roger Eriksson.  

Nedan finner du länkar till praktiska tips, tågtider och deltagarlista samt en kontaktlista. Läs noga igenom informationen och hör av dig till oss om du har några frågor. Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.
  
Avreseinformation 
Cirka tio dagar före avresan kommer ni att få ett avresemeddelande via e-post med de senaste uppdateringarna inklusive information om tågbiljetter.  Vi skickar alltid ett mail när vi lagt upp ny information.
 
Färdledare blir Roger Eriksson 
Färdledare är Roger Eriksson som har lett vinterresan till Lappland flera gånger tidigare. Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resa    
Vi behöver nu få in alla era personuppgifter som kan uppdateras genom att gå in på fliken Min bokning ovan. I listan finns ett dokument som heter Personuppgiftsformulär som ska fyllas i även om du rest med oss tidigare, då vi inte får föra över den information vi har från bokningstillfället på grund av GDPR. På denna sida kan du även slutbetala din resa.  
Om du har några kostrestriktioner, anmäl detta omgående i Personuppgiftsformuläret för att vi ska kunna garantera att restaurangerna får rätt information.   
Senaste dag för uppdatering av personuppgifter och anmälan av eventuella kostrestriktioner är 22 december.   
Ni kan förstås också ringa till oss för att meddela dessa uppgifter.

Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig på 08-669 55 25 eller på mejl asa@varldensresor.se.  

Vänliga hälsningar,   
 
Åsa Danielsson   
Reseproducent

Klicka på ikonerna nedan för information