Familjeresa i Japan

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Ta med familjen och res till Japan! Ett land som har allt man kan tänka sig av gammal och ny kultur, god mat, bra klimat, tillförlitliga kommunikationer och hög säkerhetsnivå. Att ta sig fram på egen hand med tåg blir smidigt med ett tågpass som vi inkluderar.

Här föreslår vi ett upplägg med olika besök som vi tycker passar hela familjen, oavsett ålder. Självklart går det att lägga till eller dra ifrån dagar efter just era önskemål. Vi är specialister på Japan och kan skräddarsy efter era intressen och inkludera aktiviteter som passar just er. Det finns en stor variation av hotell och roliga pensionat och här kan vi hitta det som passar er budget och bekvämlighet bäst. Priset på en skräddarsydd rundresa i Japan varierar med hur många ni är och vilken resplan ni önskar. Kontakta oss så tar vi fram ett förslag till vårt favoritland Japan!  

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Kyoto
 2. Dag 3 Kyoto
 3. Dag 4 Kyoto
 4. Dag 5 Kyoto - Tsumago
 5. Dag 6 Tsumago - Kawaguchiko
 6. Dag 7 Kawaguchiko - Tokyo
 7. Dag 8 Tokyo
 8. Dag 9 Tokyo
 9. Dag 10 Tokyo

Allt detta ingår i grundpaketet

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • En veckas tågpass
 • Boende på hotell eller ryokan i två- eller flerbäddsrum
 • Frukost alla dagar
 • Skräddarsydd resplan och konsultation innan avresa och väganvisningar
 • Kartor över Japan, Kyoto och Tokyo

Vad ingår inte i resans pris? 

 • Inträden till sevärdheter eller aktiviteter beskrivna i resplanen
 • Mat utöver frukost
 • Egna aktiviteter

Tillval 

 • Lokalguide någon/några av dagarna under resan
 • Förbokade restauranger och besök på sevärdheter som kräver reservation

Boende

Vi rekommenderar varmt att bo på ryokan, dvs gästgiverier i japansk stil. Där sover man på golvets tatami-mattor på madrasser som rullas fram för natten. Hotellen har alltid rum i olika storlekar och beroende på hur många man är får man fler tatami-mattor att tillgå. Japan räknar inte kvadratmeter, utan räknar tatami-mattor istället.

Riktigt trevligt är det att bo på en s.k. machiya, gamla upprustade bostadshus som gjorts om till hotell för ett eller flera sällskap. Här finns en del ställen med flera rum och ibland eget kök där man kan ordna med sin egen mat.

Bagage

Gör man en rundresa i Japan och besöker flera olika platser är det skönt att använda den bagageskicksservice som är väl utbyggd i hela landet. För cirka 150-200 kr per kolli går det att skicka sitt bagage framför sig till nästa destination och bara resa med ett lättare handbagage med plats för det viktigaste för att klara sig i ett eller två dygn.

 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg