Grekiska strövtåg - från Homeros till Leonard Cohen

Avgång 2021-10-10
Hemkomst 2021-10-20

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation           Publicerad 2021-09-28

 

Hej! 

Nu börjar det närma sig er resa och gruppen består av endast 14 personer.  

Avresa från Arlanda och Landvetter
Ni checkar in själva på Landvetter och Arlanda.
På grund av att SAS ställde in flyget mellan Göteborg och Aten har vi varit tvungna att köpa nya biljetter med andra tider för er från Göteborg. Se uppdaterade flyg- och deltagarlista med korrekta tider.
Gruppen från Stockholm kommer 1 timme och 20 minuter före er som kommer från Göteborg. Stockholmarna passar på att äta lunch på flygplatsen och vi förbereder något åt er från Göteborg att ta äta under färd mot Delphi till självkostnadspris.

På hemvägen åker ni från Göteborg fyra timmar senare och vi ordnar då en separat transfer för er från hamnen i Piraeus till flygplatsen och att ni stannar kvar längre på Hydra för att ni inte ska få för lång tid på flygplatsen.

Era flygbiljetter för resan skickas till er med vanlig post idag tillsammans med bagagetaggar och en utskriven resplan.
Mikael Karlmark träffar ni som flyger från Stockholm vid gaten till flyget tio minuter före boarding och ni som flyger från Göteborg möter honom i ankomsthallen i Aten. Han kommer att göra sig synlig med en skylt som det står Världens Resor på. Mikaels mobilnummer är: 070-555 77 31.  

Kom ihåg att ta med er pass samt att ha era covidbevis (digitalt eller på papper) redo vid ankomst till Aten. Kontrollera era covidbevis så att giltighetstiden sträcker sig över resan. Om inte är det bara att ladda ned på nytt.

Uppdaterad flygtider och deltagarlista

Ni måste också fylla i Personal Locator Form innan avresa.
På temporär adress kan ni skriva namn och adress på första hotellet i Grekland. Delphis zipkod är 33054. Det är inga svåra saker att svara på, men se till att ni har pass, vaccinationsbevis, flygbiljett samt uppgifter till anhörig tillgängliga när ni börjar skriva så kommer det att gå bra. Stöter ni på patrull är det bara att slå en signal.
Ni fyller i er plf från denna sida:
Protocol for Arrivals in Greece - klicka här travel.gov.gr

Under flygresan till Grekland måste ni också ha munskydd som ni tar med er själva. Munskydd används även inomhus samt på museer, men när vi är ute och vandrar eller går på stan kommer vi inte behöva använda munskydd.  

Vi önskar er en trevlig resa till Grekland!

Jörgen Fredriksson


Deltagarinformation        Publicerad 2021-08-16/Uppdaterat 2021-08-30


Hej,  
 
Det är nu cirka två månader kvar till resan Grekiska strövtåg – från Homeros till Leonard Cohen, 10 – 20, oktober ska avgå. Resan kommer att genomföras som planerat om inga nya begränsningar tillkommer.   
Se också länk till flygtider och deltagarlista samt kontaktlista med namn på alla hotell. Praktiska tips är idag upplagt. Gruppen består av idag av 16 personer, men vi hoppas och tror att fler ska tillkomma så att gruppen återigen blir fulltalig med 20 personer. Avresebrev med flygbiljetter skickas cirka tio dagar före avresa.  

Grekland tar emot alla som har godkänd digitalt vaccinationsbevis och även de som ej vaccinerat sig förutsatt att man tar en pcr-test senast 72 timmar innan ankomst till Grekland. Före avresa kommer ni också att behöva fylla i Passenger Locator Form (PLF) som vi påminner om och skickar länk till med avresebrevet. För er som ej har dubbel vaccinering tar vi ej ansvar om de skulle ändra reglerna vid senare tillfälle.  
 
Läs mer om ditt digitala vaccinationsbevis på www.covidbevis.se. Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

1. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.
2. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnade 1 juli).
3. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
4. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.
Obs Se till att båda era vaccinationer finns registrerade i beviset. Det är resenärens skyldighet att se till att man har de intyg och vaccinationer som krävs för resan. 
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resan 

Vänligen uppdatera dina personuppgifter på Mina Sidor. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Viktigt vi får in alla namn så som de står i passet korrekta för flygbokningarna.
 
1.Logga in på Mina sidor, klicka här.  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt skapa ett lösenord*.  
2.Öppna Personuppgiftsformulär och fyll i alla uppgifter. 
3.Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.
Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt.
Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om ocr mm.

*Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till. 

Resplanen 
Vi har gjort några smärre justeringar i resplanen sedan resan först lanserades. Det gäller endast små förbättringar som gjorts efterhand. Ni ser alla dessa i den bifogade resplanen som också är densamma som ligger på vår hemsida. De områden vår resa går till har inte varit utsatta för bränderna som just nu härjar i Grekland i någon större omfattning och dessutom är det lång tid kvar till dess att resan går så vi tror inte detta kommer ha någon påverkan på resan.   
 
Vi följer kontinuerligt alla regler gällande covid-19 och gör de korrigeringar som behöver göras gällande antal som får vistas i ett rum, var vi måste använda munskydd osv. I dagsläget ser det ut som vi ska kunna genomföra resan utan några speciella restriktioner mer än att det kvarstår krav på munskydd vid museibesök och när vi rör oss inne på hotellen. Vi reser med egen buss och kommer påverkas väldigt lite av dessa generella regler.  
 
Färdledare

Mikael Karlmark   
Färdledare för resan blir Mikael Karlmark. Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London samt statsvetare och ekonom. Han har också jobbat som konsertarrangör och jobbat med musik på SVT. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden.  

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips
 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Har du frågor så hör gärna av dig till oss på telefon 08-669 5525 eller jorgen@varldensresor.se alt info@varldensresor.se    
 
Med vänlig hälsning
 
Jörgen Fredriksson 

Jörgen Fredriksson