Grekiska strövtåg - från Homeros till Leonard Cohen

Avgång 2021-10-21
Hemkomst 2021-10-31

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation          Publicerat 2021-08-18/Uppdaterat 2021-08-30


Hej,  
 
Det är nu drygt två månader kvar till resan Grekiska strövtåg – från Homeros till Leonard Cohen, 21 – 31 oktober, ska avgå.
Resan kommer att genomföras som planerat om inga nya begränsningar tillkommer.  Gruppen består av idag av 18 personer.
Avresebrev med flygbiljetter skickas cirka tio dagar före avresa. Se också länk till flygtider och deltagarlista samt kontaktlista med namn på alla hotell. Praktiska tips är idag upplagd.

Viktigt! Fyll i personuppgifter snarast
Slutbetalning och personuppgifter inför resan 

Vänligen uppdatera dina personuppgifter på Mina Sidor. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Viktigt vi får in alla namn så som de står i passet korrekta för flygbokningarna.
 
1.Logga in på Mina sidor, klicka här.  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt skapa ett lösenord*.  
2.Öppna Personuppgiftsformulär och fyll i alla uppgifter. 
3.Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.
Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt.
Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om ocr mm.

*Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till. 

Slutbetalning av resan 
Datum för slutbetalning har ni sedan tidigare på era fakturor, den 11 september. 


Covidbevis
Grekland tar emot alla som har godkänd digitalt vaccinationsbevis och även de som ej vaccinerat sig förutsatt att man tar en pcr-test senast 72 timmar innan ankomst till Grekland. Före avresa kommer ni också att behöva fylla i Passenger Locator Form (PLF) som vi påminner om och skickar länk till med avresebrevet. För er som ej har dubbel vaccinering tar vi ej ansvar om de skulle ändra reglerna vid senare tillfälle.  
 
Läs mer om ditt digitala vaccinationsbevis på www.covidbevis.se. Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

1. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

2. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnade 1 juli).

3. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.

4. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

Obs Se till att båda era vaccinationer finns registrerade i beviset. Det är resenärens skyldighet att se till att man har de intyg och vaccinationer som krävs för resan. 
 
Resplanen 
Vi har gjort några smärre justeringar i resplanen sedan resan först lanserades. Det gäller endast små förbättringar som gjorts efterhand. Ni ser alla dessa i den bifogade resplanen som också är densamma som ligger på vår hemsida. De områden vår resa går till har inte varit utsatta för bränderna som just nu härjar i Grekland i någon större omfattning och dessutom är det lång tid kvar till dess att resan går så vi tror inte detta kommer ha någon påverkan på resan.   

Vi följer kontinuerligt alla regler gällande covid-19 och gör de korrigeringar som behöver göras gällande antal som får vistas i ett rum, var vi måste använda munskydd osv. I dagsläget ser det ut som vi ska kunna genomföra resan utan några speciella restriktioner mer än att det kvarstår krav på munskydd vid museibesök och när vi rör oss inne på hotellen. Vi reser med egen buss och kommer påverkas väldigt lite av dessa generella regler.  
  
Färdledare för resan blir Mikael Karlmark

Mikael Karlmark
Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London samt statsvetare och ekonom. Han har också jobbat som konsertarrangör och jobbat med musik på SVT. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden.   
 
Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips
 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Har du frågor så hör gärna av dig till oss på telefon 08-669 5525 eller jorgen@varldensresor.se alt info@varldensresor.se
 
Med vänliga hälsningar 
 
Jörgen Fredriksson  

Jörgen Fredriksson