Konst i Oslo och Köpenhamn

Länder som besöks

Typ av resa

Under sex dagar ska vi se spännande museer och konstparker i Oslo och Köpenhamn. Båda städerna ligger i framkant när de satsat på att förhöja städernas status med ny spännande arkitektur och samtidsmuseer för konst. Under resan kommer vi lägga stor tonvikt vid städernas nya arkitektur. I Oslo ser vi det nya Munchmuseet som invigdes hösten 2021 och Astrup Fearnelys museum för samtidskonst. En rundtur med buss tar oss till det nya superhäftiga museet Kistefos, pappersmassafabriken som 2019 öppnande den nya 60 meter långa konsthallen Twist byggd som en skruv över Randselva.

Med båt över natten tar vi oss till Köpenhamn. Vi ser utställningarna på ett av världens främsta konstmuseer, Louisiana. På Köpenhamns vattenvägar får vi en guidad visning till stadens moderna arkitektur och med buss tar vi oss till Örestad och ser Bjarke Ingels mest spektakulära nya bostadskomplex. Vi ska också se de häftiga utställningarna i Köpenhamns gamla vattenreservoar, Cisternen, samt den stora utställningen av Light & Spacerörelsen på museet för samtidskonst, Contemporary Copenhagen. Mer information om pågående utställningar uppdateras kontinuerligt. Vi bor bra och äter tre gemensamma middagar. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Oslo
 2. Dag 2 Oslo
 3. Dag 3 Båt till Köpenhamn
 4. Dag 4 Köpenhamn
 5. Dag 5 Köpenhamn
 6. Dag 6 Köpenhamn, hemresa
Datum:
Resans pris: 20 000 kr
Enkelrumstillägg: 4 200 kr
Antal deltagare: 16-28

Allt detta ingår:

- Flyg Stockholm - Oslo, tåg Köpenhamn - Stockholm. 
- Hyrd buss till Kistefos Museum, buss i Köpenhamn dagarna 4 & 6
- Transfer till båtterminalen i Oslo
- Lokaltransporter i Oslo och i Köpenhamn 
- Guidad tur i Köpenhamn med buss, till fots och med båt med inriktning på 2000-talets arkitektur 
- 4 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 4*-iga hotell i Oslo och Köpenhamn
- En natt på båt i tvåbäddshytt (två separata sängar) med havsutsikt 
- Middag på restaurang i Oslo dag 1, på båten dag 3 samt Köpenhamn dag 5 
- Inträde och guidade visningar av Astrup Fearnely, Munchmuseet och Ekebergparken i Oslo samt Kistefos Museet i Jevnaker, Cisternerna och Contemporary Copenhagen i Köpenhamn samt Louisiana i Humblebaek 
- Färdledning av kunnig guide

Vad ingår inte i resans pris?

- Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du vill avsluta resan i Köpenhamn drar vi av 500 kronor från resans pris. Ange det vid bokningen så ändrar vi i bekräftelsen och fakturan manuellt. 


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Väl planerad, omväxlande med studiebesök på så olika muséer, lärorik, kändes gedigen. Målarkonst, skulptur, arkitektur - allt fanns med på olika sätt i programmet.
  Karin Lundberg, resenär aug 2021
 • Reseledarens kunnighet och engagemang. Och att arkitekturen fick så stor plats. Sen var det utsällningarna: Mamma Anderssson på Lousisana, Nicole Eisenmann på Astrup Fearnley. Och så Wanås så klart. Och the Twist i Kistefos etc, etc... .
  Håkan Ölmbro, resenär aug 2021