Konst i Oslo och Köpenhamn

Avgång 2021-08-18
Hemkomst 2021-08-23

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                Publicerat 2021-07-27


Hej! 

Nu börjar det närma sig er resa och gruppen är fulltecknad med 24 personer.

Avresa från Arlanda  
Era flygbiljetter för resan skickas till er med vanlig post under veckan tillsammans med bagagetaggar och en utskriven resplan. Flyget går 09.25 från Arlanda. Jag, Jörgen Fredriksson, kommer att göra mig synlig med en skylt som det står Världens Resor på tio minuter innan boarding vid gaten på Arlanda. Mitt mobilnummer: 073-571 68 48.

Påminnelse
För er som inte fyllt i era passuppgifter, kontaktperson, försäkringsbolag mm på Mina sidor behöver göra det omgående, även om ni rest med oss tidigare. Vi får inte spara ngt pga GDPR.
Klicka här för att komma till "Mina sidor" . Ni loggar in med er mejladress och skapar ett lösenord.

Covidbevis och pass
Kom ihåg att ta med er pass samt att ha era covidbevis (digitalt eller på papper) redo vid ankomst till Oslo. När vi sedan är i Köpenhamn kommer de även kontrollera att ni har covidbevis varje gång vi besöker ett museum samt äter inomhus (i alla fall som reglerna är idag). I övrigt behöver vi inte munskydd på några museer i något av länderna, inte heller när vi rör oss på stan eller om vi sitter i bussar/spårvagnar i lokaltrafiken.

Även om restriktionerna lättat avsevärt finns det fortfarande vissa restriktioner på storlek på grupper på vissa ställen (kan bli nödvändigt att dela upp i två på vissa ställen) samt att vi inte fått chartra båt i Köpenhamn för vår grupp. Vi har nu löst det på annat sätt och kommer att få se mer av det nya Köpenhamn på så sätt. Det är på det stora hela ingenting som kommer att påverka vår resa. Vi kommer ha lösningar på allt. Några små felaktigheter hade smugit sig in i den förra resplanen. Ni får en uppdaterad resplan skickad med biljetterna. Det är också den uppdaterade resplanen som nu ligger på hemsidan.

Några små saker att tänka på.
Vi kommer att gå en del på denna resa, både när vi ser det nya Oslos och det nya Köpenhamns arkitektur och när vi besöker skulpturparkerna. Ekebergparken är dessutom ganska kuperad. Ta med promenadvänliga skor! För de flesta av resans luncher kommer det bli mest praktiskt att vi äter luncherna på de olika konstmuseerna. Det blir lunch på Kistefos Museum, Henie Onstad, Louisiana samt Wanås. 

Vi kommer att ta tåget som avgår från Hässleholm 16.48 den 23 augusti. Ankomsttid i Stockholm 20.38. Tågbiljetterna får ni på plats inför hemresan.

Deltagarlista

Malmnäs, Kristina
Björk, Göte
Ölmbro, Håkan
Ölmbro, Ann-Charlotte
Hargevik, Christina
William-Olsson, Pierre
Bengtsson, Rosetta
Bengtsson, Lennart
Larsson, Kristina
Christoffersson, Marianne
Lilja Dejfors, Lillemor
Dejfors, Per-Olov
Ciechanowska, Hanna
Onica, Doina
Pop, Stefan
Victor, Kitty
Helmerson, Beata
Salomonsson, Marie
Olsson, Bo-Gunnar
Gross, Ilve-Malle
Åström, Lena
Belin, Monika
Landin, Vanja
Lundberg, Karin

Väl mötta på Arlanda den 18 augusti!

Jörgen Fredriksson


Deltagarinformation                          Stockholm 2021-07-06

 
Hej!   
 
Resan Konst i Oslo & Köpenhamn kommer att genomföras som planerat om inga nya begränsningar tillkommer. Här följer några praktiska tips inför resan. Gruppen består av idag av 19 deltagare, och några ytterligare kan tillkomma. Deltagarlista skickas med avresebrevet cirka 10 dagar före avresa. 

Vi har fått positiva inresebesked från både Norge och Danmark där man meddelar att länderna kommer godkänna EU:s digitala vaccinationsbevis och med dessa kan vi resa in. Har ni inte vaccinerat er kan det bli svårare, då man är hänvisad till de regionsbaserade statuslistorna. Om ni inte är fullt vaccinerade ber vi er själva hålla koll på regelverk för just er region.

Vi följer kontinuerligt alla regler gällande covid-19 och gör de korrigeringar som behöver göras gällande antal som får vistas i ett rum, hur bemannade tågen får vara osv. I dagsläget ser det ut som vi ska kunna genomföra resan utan några speciella restriktioner. Vi bokar buss med gott om utrymme och tar fortsatt hänsyn så långt vi kan.

Digitalt vaccinationsbevis
EU:s digitala covidbevis är en kostnadsfri e-tjänst där man får bevis på att man är vaccinerad mot covid-19. Denna tjänst och ansökan öppnades den 1 juli 2021. Nedan kommer information från e-hälsomyndigheten hämtad 21 juni 2021. Ändringar kan ske så läs gärna instruktioner på www.covidbevis.se.

Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.
1. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.
2. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
3. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
4. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål. Obs Se till att båda era vaccinationer finns registrerade i beviset. Det är resenärens skyldighet att se till att man har de intyg och vaccinationer som krävs för resan.

Personuppgifter och slutbetalning
Det är viktigt att ni loggar in på "Mina sidor" och fyller i era personuppgifter som behövs för denna resa. Där kan ni också göra slutbetalning med kort. Klicka här för att komma till "Mina sidor" . Ni loggar in med er mejladress och skapar ett lösenord.

Fler av er har redan gjort slutbetalningen för resan. Datum för slutbetalning är 9 juli och du hittar fakturan med din bokningsbekräftelse samt på Mina sidor, se ovan.

Resan
På morgonen 18 augusti är det avresa med flyg från Arlanda 09.25. Mer information, avresemeddelande och flygbiljetter skickas den 9 augusti. Färdledare Jörgen Fredriksson kommer att vara på plats vid gaten med en skylt där det står Världens Resor. Jörgens mobilnummer är 073-571 68 48 om ni behöver komma i kontakt med honom innan eller under resans gång. Den 23 augusti åker vi med tåg från Hässleholm 16.48 med ankomsttid i Stockholm 20.38.

Klicka här för pdf av resplanen.

Fysisk ansträngning   
Resan är inte fysiskt ansträngande. Vi förflyttar oss med tåg, båt och buss. Några av museerna och konstanläggningarna vi besöker är stora i omfång och i flera fall kommer vi att gå uppemot några kilometer vid konstanläggningarna, men alltid i långsam takt. Det gäller bland annat Ekenbergsparken och Wanås samt när vi gör stadspromenader genom Köpenhamn och Oslo.

Mat och dryck   
I resan ingår frukost alla dagar samt tre middagar. Vid några andra tillfällen kommer vi förbereda för måltiderna, men ni väljer själv om ni är med och vad ni äter vid dessa tillfällen.

Resa säkert   
Vi planerar, och genomför resan i linje med gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och det är viktigt att vi alla tillsammans agerar på bästa sätt så att resan blir säker. Tvätta händerna ofta, använd handsprit och håll avstånd till andra. 

·         Färdledaren kommer vid guidning/föredrag att använda mikrofon i buss.

·         När vi reser med hyrd buss har vi cirka 50 sittplatser

·         Alla hotell och restauranger vi besöker följer gällande regler och rekommendationer. 

·         För att delta på resan behöver du vara helt frisk och inte ha några förkylningssymptom, huvudvärk, hosta, magproblem eller feber. Blir du sjuk innan avresa så kontakta oss så avbokar vi dig och hjälper till i kontakt med ditt försäkringsbolag vid behov. 

·         Får du något av ovanstående symptom under resans gång är det viktigt att du meddelar färdledaren omgående. Blir du sjuk måste du avbryta resan och eventuellt boende och hemresa sker på egen bekostnad. 


Bagage, packning och utrustningslista   
Bagage behöver du inte bära alls mer än till och från hotellet. Det kan vara en god idé att ta med en mindre ryggsäck att ha för det du behöver under dagaktiviteterna.  


Utrustningslista   
Nedanstående lista gör inte anspråk på att vara komplett. Vad man väljer att ta med sig är högst individuellt och beroende på vad man är van vid. Listan kan ses som en checklista på vad som kan vara bra att komma ihåg.   


Kläder  
- Bra promenadskor   
- Varm tröja
- Vind-och regntät jacka/byxa  
- Mössa/keps  


Övrigt  
- Liten ryggsäck för dagsaktiviteter 
- Kamera  
- Kikare  
- Paraply
- Handsprit och ev munskydd  

  

Boende under resan  

Oslo 18 – 20 augusti
Clarion Hotel The Hub, Biskop Gunnerusgate 3, Oslo
Telefon: +47 23 10 80 00

Båt mellan Oslo och Köpenhamn 20 – 21 augusti

Köpenhamn 21 – 23 augusti
SP34 by Bröchner Hotel, Sankt Peders Stræde 34, 1453 København 
Telefon: +47 23 10 80 00


Har du frågor så hör gärna av dig till oss på telefon 08-669 5525 eller jorgen@varldensresor.se   

Med vänlig hälsning

Jörgen Fredriksson

Jörgen Fredriksson