100 Vänner till Provence

Länder som besöks

Typ av resa

4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I vackra Provence sätter vi den moderna konsten i fokus med besök på några av världens mest spännande museer för samtidskonst. I Arles ser vi Frank Gehrys nya huvudbyggnad till LUMA Foundation och längre norrut i Barjac får vi en lång guidad visning av Anselm Kiefers 40 hektar stora La Ribaute med 70 storskaliga installationer. På vingården och konstparken Chateau La Coste utanför Aix en Provence bor vi i egna villor, äter middag på Michelinkrog och får guidad visning i den vackra och omfattande skulpturparken. Här ligger arkitekter som Tadao Ando och Renzo Piano bakom olika museibyggnader av världsklass. Från Moderna Museet medföljer överintendent Gitte Ørskou samt Katarina Swanström, Head of Development. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Marseille, Arles
 2. Dag 2 Arles, Fondation Luma
 3. Dag 3 Barjac - Chateau La Coste
 4. Dag 4 Chateau La Coste - hem
Datum:
Resans pris: 49 800 kr
Enkelrumstillägg 1: 800 kr
Enkelrumstillägg 2: 10 500 kr
Antal deltagare: 16-25

Allt detta ingår

• Flyg tur och retur från Stockholm till Marseille inklusive flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Från Moderna Museet medverkar Moderna Museets överintendent Gitte Ørskou samt Katarina Swanström, Head of Development. Från Världens Resor färdledning av Björn Tedeman
• Alla transfers med egen buss enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av väldigt bra standard inkl frukost. I Arles bor vi på klassiska L’Arlatan som genomgått en förvandling till ett modernt boutiquehotell. Utanför Barjac bor vi på landsbygden i ett omgjort kloster, Couvent Vagnas. På vingården/konstparken Chateau La Coste bor vi i egna villor (110 kvadratmeter) i en fantastisk miljö omgiven av vinodlingar och konstinstallationer. 
• Helpension genom hela resan med fler-rätters middagar och något enklare luncher. Dryck ingår till maten.
• Alla inträden och guidade rundvisningar enligt programmet; Luma Fondation i Arles, Anselm Kiefers La Ribaute i Barjac och Chateau La Coste i Aix en Provence
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Dryck utöver det som serveras till måltiderna

* Flygtiderna:
5 okt LH 803  Arlanda - Frankfurt   13.15 - 15.25
5 okt LH1088 Frankfurt - Marseille 16.20 - 17.55 

8 okt LH1089 Marseille - Frankfurt  18.40 - 20.20
8 okt LH808   Frankfurt - Arlanda   21.50 - 23.55

Vill ni ordna flyget själva går det bra och då drar vi av 4 400 kr från priset på resan. Alternativt hör ni av er så hjälper vi till att ordna biljetten i enlighet med era önskemål. 

** Enkelrumstillägg 1: Boende i rum av samma standard som övriga i gruppen förutom på Chateau La Coste, då ni bor i en studio (45 kvadratmeter - endast två rum tillgängliga).

*** Enkelrumstillägg 2: Boende i rum av samma standard som övriga gruppen på samtliga ställen.  

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest och jobbat mycket världen över och leder några av våra resor i Europa och Sydostasien. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se