Falkenbergs Whiskyvänner till Japan 2019

Avgång 2019-05-06
Hemkomst 2019-05-18

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                          Publicerat 2019-04-25

 

Bästa japanresenärer och whiskyvänner!

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Era e-tickets, kontaktlista, kartor, resplan samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Osaka (Kansai International Airport). Sedan hämtar ni ut det vid ankomst, tar er upp till inrikesterminalen på våningen ovanför inne på samma terminalbyggnad och sedan checkar in bagaget på nytt till Sapporo.

Er färdledare är jag själv, Lars Arvidsson, och jag kommer att vara på plats på New Chitose Airport i Sapporo och möta er vid ankomst med en skylt med ”Världens Resor”på. Mitt japanska telefonnummer är +81 (0)80-4373-1500 och mitt svenska telefonnummer är +46 (0)73-6447890. Om ni vill skicka ett sms till mig så gör det till det svenska numret, inte till det japanska.

På flygplanet till Osaka kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan:

Hotel Monterey Sapporo
1-3-4 Higashi kita, Chuo-ku, Sapporo
Telefon: +81 (0)11-232-7111

Efter ankomst åker vi med en hyrd buss från flygplatsen till hotellet, lämnar bagaget och därefter går vi tillsammans till en närliggande restaurang och äter vår välkomstmiddag.

Tiderna och terminal står på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker, men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.

Bagagetransporter
För att underlätta transporterna under resan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid två tillfällen. Jag kommer att informera er i förväg när det är dags för bagageutskick. Vi rekommenderar att ni packar det nödvändigaste för den dagen i en dagsryggsäck som är relativt lätt att bära med er. Se till att ni alltid har pass med er och inte lägger det i bagaget som skall skickas. 

Bagageskick 1: Från Sapporo till Tokyo (utan huvudbagage två nätter, Hakodate och Sendai)

Bagageskick 2: Från Tokyo till Kyoto (utan huvudbagage en natt i Matsumoto)

*Bagageskicksschema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

Uppdateringar om resan
Det har skett några smärre förändringar i programmet.Vi har fått besökstid på både Hakuchu- och Yamazakidestillerierna på eftermiddagen istället för förmiddagen på respektive dag. Det innebär att dagen då vi ska besöka Hakuchu så blir det en liten sovmorgon och sedan tar vi tåget till Tokyos grannlän Yamanashis huvudstad Kofu där vi äter lunch, sedan fortsätter vi därifrån vidare till destilleriet. Vi kommer därmed att anlända till Matsumoto vid 18-tiden och missa besöket på samurajborgen den dagen, men det och besöket på sakebryggeriet gör vi nästa dag och kommer därmed också till Kyoto vid 18-tiden och rundvandringen i geishadistriktet tar vi nästa dag. Den dagen börjar vi med besöket på Nijo-borgen, äter en lunch på Kyoto station och sedan tar vi tåget till Yamazaki där vi skall vara senast kl 13. Kl 13.30 börjar vår guidade tur där. Rundturen är på japanska och där har de ett nytt system att ni måste ladda ned en app på er smartphone med en audioguide på engelska. Jag har aldrig gjort det men det skall jag göra när jag är där i april. Enligt dem finns ett snabbt wifi och det går snabbt att ladda ned appen. Väl tillbaka i Kyoto åker vi till östra bergen och geishadistriktet

Några användbara fraser under resan

Ohayo: God morgon. (låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”)

Konnichiwa: Hej/God dag
Konbanwa: Hej/God kväll

Oyasumi: God natt.

Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.

Gochisosama deshita: Tack för maten.

Oishii: Gott.

Daijobu: Ingen fara/Det går bra.

Domo Arigato: Tack.

Kore wo kudasai: Jag vill ha detta.

Mizu/Uisukii/Biru kudasai; Jag vill ha vatten/whisky/öl, tack.

Kekko dess: Det är bra. /Nej, tack.

Sumimasen: Ursäkta mig.

Kore wa nan dess ka? Vad är detta? Vad heter det?
Kampai: Skål!

Boende
Som tidigare meddelat bor vi både på hotell i västerländsk och japansk stil på denna resa. Att bo på japanskt sätt innebär att vi kommer att sova på madrasser som rullas ut på tatamigolven. Det är inte alls ett mer obekvämt sätt att bo, men det gör att man rör sig lite mer på marknivå.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Personalen på kontoret finns också alltid där om det är något du undrar över.

Kvarstår bara att önska trevlig resa, vi ses i Sapporo den 7 maj.
Lars Arvidsson

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om t.ex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                       Publicerat 2019-03-06

Hej bästa whiskyvänner!

Nu är det ca två månader kvar till resan till Japan. Nedan hittar ni länkar till resplan, praktiska tips, preliminära flygtider och deltagarlista. Resan är fullbokad med 18 personer.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får från oss via mail) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Färdledare för resan är jag själv, Lars Arvidsson

Jag har lett drygt 100 resor varav närmare 85 resor i Japan för Världens Resor sedan 2004. Jag talar japanska efter att ha studerat, arbetat och bott i Tokyo under flera år. Förutom att leda resor i främst Japan, Taiwan och Korea jobbar jag nu på Världens Resors kontor här i Stockholm. Jag kommer att finnas i Japan fr.o.m den 23 mars och leder två resor med körsbärsblommor innan jag möter er på New Chitose-flygplatsen i Sapporo på eftermiddagen den 7 maj.

Öppna dokumenten  nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

OBS !!!! Kontrollera också att de namn som står på deltagarlistan överensstämmer med de namn som står i passen. Om så inte är fallet måste ni meddela oss snarast.

Cirka 10 dagar innan avresa skickas kartor, flygbiljetter, kontaktlista med hotell, bagagetaggar och avreseinformation.

Om ni har frågor innan den 22 mars är ni välkomna att kontakta mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: lars@varldensresor.se.

Efter den 23 mars nås jag på ovanstående adress eller så går det bra att kontakta Elin Ishihara eller Jörgen Fredriksson på Världens Resor, tel 08-669 55 25 eller mejl: info@varldensresor.se. Mitt japanska telefonnummer är 0081 80-43731500 eller bara 080-43731500 om man ringer i Japan. OBS! Det går att skicka SMS till detta nummer men jag kan inte svara på ett SMS.

Med vänliga hälsningar

Lars Arvidsson