Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Stockholm    2023-11-23

Hej Jens och Katarina,

Lite drygt en månad kvar till er resa söderut för safari i Serengeti och Ngorongoro, med efterlöljande sköna dagar på Zanzibar! 

När Katarinas nya pass är färdigt så vänligen fyll i personuppgiftsformuläret under "Min bokning". Som jag förstod av telefonsamtal så är det inga allergier eller andra matpreferenser. Under Min bokning finner ni även resehandlingarna (flygbiljetter med Ethiopian). Inrikesflygen i Tanzania erhåller ni på plats. 

Arusha-Serengeti, Flightlink 08:00-10:20 - tid för upphämtning på hotell meddelas på plats.
Arusha-Zanzibar, Precision PW423 13:50-15:10

Vid ankomst till JRO/Kilimanjaros flygplats möts ni av chaufför utanför ankomsthallen, efter pass/visumadministration. Chauffören har en skylt med ert namn. Samma procedur gäller även på Zanzibar. Ni behöver vouchers för hotell/lodger - men under Min bokning/resehandlingar ligger även ett bokningsblad. Det är kanske inte helt enkelt att läsa för den oinvigde men där kan ni se just se tex namn på boenden, M/plan= mealplan och att ni just har rumskategori: Ocean View på Zanzibar.

Om några frågor i övrigt så tveka inte att höra av er till mig personligen. Jag är som sagt bortrest/ej anträffarbar 25/11-10/12. 

Det som ni kan fundera på är just om ni vid ankomst till Serengeti önskar checka in på lodge och ha lunch där för att sedan genomföra game drive på eftermiddagen (detta är bokat nu) - eller om ni vill ha lunchbox och direkt vid ankomst till nationalparken köra på med game drive för att komma fram till lodgen först senare på eftermiddagen innan solnedgång. Fundera på det så kan vi höras om det i mitten av december! Och som sagt, vill ni göra en flygtur med luftballong över savannen 4 januari bör detta förbokas, meddela i så fall. 

Vänliga hälsningar,
Lars Björkman
lars.bjorkman@varldensresor.se
08-669 55 25

 

 

 

 

 

  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.