Västra Kanada med Vancouver Island

Länder som besöks

Upptäck naturen på Kanadas västkust under två veckor med härliga vandringar i ett enastående bergs – och kustlandskap. Vi börjar vårt campingäventyr med fem dagar fulla av vandringar och äventyr i de vackra Coast Mountains norr om Vancouver. Efter dessa dagar kommer du att ha vandrat off the beaten track och utforskat fler stigar än de flesta lokalbor har gjort.

Dagen i Whistler kan du i stället för att vandra välja att boka tex en mountainbike eller en tur med zipline. Efter en vecka på fastlandet tar vi färjan till Vancouver Island, med vattenfall, sjöar och stränder. Här blir det fina vandringar i kustnära regnskog och en dag åker vi ut till havs med båt för att spana efter val. På land befinner vi oss i riktigt björnområde och det är stor chans att vi får se svartbjörn under resan.

Vi har två lokala guider som kör vår minibuss, ser till at all utrustning och mat är med samt guidar oss under alla vandringar och utflykter. Med två guider har vi möjlighet att dela upp gruppen vid behov. Guiderna kommer att visa sina egna, lokala favoritstigar och se till att resan blir ett äventyr att minnas.

Vandringarna är mellan 5-15 km långa med höjdskillnader mellan 250-600m. Vi bor på campingplatser där vi möter andra besökare som precis som vi är hör för att njuta av den spektakulära naturen. På kvällarna blir det umgänge runt lägerelden. Vi bor två-tre personer i rymliga tre/fyrbäddstält och ett bekvämt liggunderlag och skön sovsäck ingår. Resan både inleds och avrundas med en hotellnatt i Vancouver. Helpension förutom två luncher och en middag ingår.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa Köpenhamn-Vancouver
 2. Dag 2 Vancouver-Squamish
 3. Dag 3 Garibaldi Lake
 4. Dag 4 Whistler
 5. Dag 5 Joffre Lakes Provincial Park
 6. Dag 6 North Shore Rainforest
 7. Dag 7 Till Vancouver Island, Tofino
 8. Dag 8 Valskådning till havs
 9. Dag 9 Secret Beach
 10. Dag 10 Pacific Rim nationalpark.
 11. Dag 11 Sombrio Beach
 12. Dag 12 Mystic Beach
 13. Dag 13 East Sooke Park
 14. Dag 14 Vancouver-hemresa
 15. Dag 15 Hemkomst Köpenhamn
Datum:
Resans pris: 47 700 kr
Antal deltagare: 15

Allt detta ingår:

 • Flyg från Köpenhamn – Vancouver tur och retur
 • Alla transporter med minibuss och bil
 • Två guider
 • Alla utflykter och vandringar som omnämns i resplanen
 • Valskådning med båt
 • Två nätter del i dubbelrum på hotell inkl frukost
 • Elva nätter i delat tält inkl utrustning 13 frukostar/ 11 luncher/ 13 middagar

Vad ingår inte i resans pris?

 • Två luncher och en middag
 • Dryck
 • Dricks

Resplan

Visa hela resplanen