Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation             Publicerat 2023-10-16

Hola! 

Nu är det snart dags för avresa mot Sydamerika. Ni är 23 deltagare samt er färdledare.  
 

Flygbiljetter
Gå in på din bokningsida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Gå till rubriken Resehandlingar. Här ligger dina flygbiljetter upplddade som PDF filer. Det är din flygbiljett med KLM. Flygbiljetterna inom Sydamerika kommer att läggas upp på samma plats inom några dagar, vi skickar ut ett mejl när klart.

Kontrollera att ditt namn och övriga uppgifter stämmer. 

Incheckning
Online-incheckning är tillgängligt 30 timmar före avresan på www.klm.se
Reser ni med sällskap har vi bett flygbolaget placera er bredvid varandra. När du checkar in kan du byta sittplats så det är bra att "hänga på låset" när incheckningen öppnar om du har önskemål om specifik plats. Det går även att checka in på flygplatsen.

Se till att vara ute i god tid på flygplatsen, två timmar före avresa är rekommenderat.

* För er som tidigare bokat uppgradering på flygen, economy comfort, ser ni redan nu er plats på biljetten. Dessa specifika platser är inte inte alltid  samma som ni erhållit tidigare vilket kan bero på att flygbolaget bytt maskin där raderna ser olika ut.

Bagaget checkas in hela vägen till Lima. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt på flygplatsen vid ankomst och du ska få ett kvitto på din anmälan.

Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner mm i handbagaget.


Träffa färdledaren
Er färdledare Stefan Strömberg möter upp er i ankomsthallen i Lima efter passkontroll och bagaghämtning. Stefan har en skylt där det står Världens Resor. 

Övrigt
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla oss i så fall så snart som möjligt.
 
* Glöm ej att ta med det pass som du angett till oss. Har du meddelat att du fått ett nytt pass eller kommer resa med provisoriskt pass behöver du ta med dig ditt gamla pass då bla inträdet till Machu Picchu är köpt på det pass du först angav till oss. Reser du med provisoriskt pass behöver jag kopia på det så snart det är inskaffat.  
 
* Ha kontaktlistan till hotell i telefonen eller utskriven med dig i handbagaget då ni kan behöva ange namn på boenden i passkontrollen, eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Lima.  

* På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan
 
*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Vi reser med ett flexibelt förhållningssätt och färdledaren informerar fortlöpande om någon förändring uppstår.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni pratar med färdledaren direkt under pågående resa och/eller kontaktar mig vid behov på lottie@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid).
 
Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse resa i Anderna.  
 
Lottie Sundelöf


Deltagarinformation                 2023-09-19

Hej! 
 
Nu börjar det närma sig resan Anderna – en drömresa i Sydamerika. Idag är resan fullbokad med 25 deltagare. Färdledare är Stefan Strömberg. Längre ner på denna sida hittar du information med praktiska tips, flygtider mm. Kontakta oss om några frågor uppkommer. Cirka 10 dagar före avresa publicerar vi avreseinformation, uppdaterad resplan samt laddar upp flygbiljetten här på er bokningssida.

Er färdledare på resan är Stefan Strömberg

Stefan är författare, föreläsare och projektledare som började resa i Latinamerika 1988 efter att ha läst statskunskap, nationalekonomi och idéhistoria. Tio böcker från kontinenten har han skrivit. Föreläser i Sverige från Ystad i söder till Övertorneå i norr. Naturen, möten med människor och all form av kultur är intresserar mest

Viktigt om personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter, Passuppgifter mm. Vänligen fyll i dem omgående då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i flygbiljetter och tillstånd för besöket vid tex Machu Picchu. Även om du rest med oss tidigare behöver du fylla i detta.

Obs! Alla namn så som de står i passet skall vara med. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 

Inresebestämmelser 
Ditt pass skall vara giltigt minst sex månader efter avslutad resa. Läs all information om detta i god tid i dokumentet Praktiska tips nedan.

Resplan
Som tidigare meddelats blir det en extra övernattning i Buenos Aires på grund utav ändrade flygtider. Hemresa 20 november med ankomst Sverige 21 november. Detta gäller ej er som har eget program med flyg från Buenos Aires till Rio den 19 november.  


Tveka inte att höra av dig om frågor uppstår.

Med vänliga hälsningar

Lottie Sundelöf lottie@varldensresor.se eller ring oss på 08-669 5525.

Klicka på ikonerna nedan för information:

  • Här hittar du information om väder, vaccinationer, packning mm.
  • Här hittar du aktuella flygtider och deltagarlista.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här ger vi några tips på böcker att läsa.
  • Här finns resplanen som PDF, lätt att skriva ut.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.