Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                 Publicerat 2023-02-20

Hej!

Nu börjar det närma sig avresa till Centralamerika. Ni blir en mindre grupp om 10 resenärer samt färdledare Stefan Strömberg. 

Flygbiljetter
Gå in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Gå till rubriken Resehandlingar. Här hittar du din flygbiljett med KLM och Delta samt din biljett med Volaris mellan San José och Guatemala City ( på denna biljett står fler än ditt namn). Flygbiljetter inrikes i Panama och Guatemala får ni på plats.

Kontrollera att ditt namn och övriga uppgifter stämmer. 

Incheckning
Online-incheckning är tillgängligt 30 timmar före avresan på www.klm.se
Reser ni med sällskap har vi bett flygbolaget placera er bredvid varandra. När du checkar in kan du byta sittplats så det är bra att "hänga på låset" när incheckningen öppnar om du har önskemål om specifik plats. 

Se till att vara ute i god tid på flygplatsen, två timmar före avresa är rekommenderat. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.

Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner mm i handbagaget. Ta med några munskydd om du behöver på tex flygplatsen vid ankomst. 

Det är ingen gemensam samling vid avresa då färdledaren redan är på plats i Panama.

Kom ihåg om inresebestämmelser 
Ditt pass skall vara giltigt minst sex månader efter avslutad resa.
 
För resan krävs att du är fullvaccinerad och har ett godkänt, giltigt covidbevis med QR kod. Då vi flyger via USA på hemresan behöver du en sk ESTA som du fyller i och ansöker på webben. Läs all information om detta i deltagarinformationen du fått tidigare. Du hittar den via länk längre ner på denna sida. 

Träffa färdledaren
Färdledare Stefan möter er vid ankomst till Panama City. Han står efter pass och tull och har en skylt där det står Världens Resor. Stefans mobilnummer är 073-6817269. 

Boenden under resan
Nedan hittar du information med alla hotell under resan. I La Fortuna ska vi bo två nätter och på grund utav en överbokning kommer ni att bo på en natt på ett hotell och nästa natt på ett annat hotell. Jag förstår att det helst inte är önskvärt men hoppas ni har överseende med detta. 

Önskar ni något dokument på papper och ej själv har möjlighet att skriva ut så hör av dig till oss s skickar vi med post.

Återstår bara för mig att önska er en fin och intressant resa!

Om frågor uppstår så hör gärna av er, lottie@varldensresor.se eller 08-6695525

Lottie Sundelöf

Klicka här för att läsa deltagarinformation inför resan.

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.