Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.

Avreseinformation                                   Publicerat 2023-11-06Hej!

Nu är det cirka tio dagar kvar till avresa till Colombia. Resan har fortsatt 14 deltagare. Viktigt att att ni registrerar er hos Colombias immigrationsmyndighet tidigast 72 timmar före avresa och senast en timme före avresa. Pre Registro web

Flyg och incheckning  
Vi har seatat er och ni ser era platser på flygbiljetterna. Vi har givit er plats bredvid den ni reser med. Ni kan checka in online hos Air France, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk. Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret Stockholm). Det går även att checka in på flygplatsen. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka två timmar är rekommenderat.  

För er fyra som bokat tidigare flyg så kommer ni att bli hämtade på flygplatsen och tagna till hotellet som är detsamma som gruppen ska bo på från 15 november. Chaufförens namn och telefonnummer skickas separat till er per mail senast torsdag 9 november.
 
Packning 
Bagaget checkas in hela vägen till Bogotá. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! 

Mötesplats 
Färdledaren Fredrik Lennartsson är på plats i Colombia när gruppen anländer 15 november. Han gör sig med en skylt med Världens Resors namn på i ankomsthallen på flygplatsen i Bogotá. Fredriks mobilnummer är +46 79-356 48 44. Fredriks colombianska nummer är: +57 31155 13243. 

Övrigt 
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren.

Allmänt
*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.* 

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan 

Kvarstår bara att önska er en riktigt fin resa till Colombia

Jörgen Fredriksson

 


Deltagarinformation               Publicerat 2023-09-20

Hej!

Nu är det cirka två månader kvar till avresa. Resan har idag 13 anmälda. Bilderna längst ner på sidan är klickbara och där hittar ni resplan, flyg- och deltagarlista, praktiska tips, kontaktlista för de hotell ni bor på under resan samt en litteraturlista. 

Resan kommer ledas av Fredrik Lennartsson.

Fredrik har bott mer än tio år i Colombia, mestadels i Bogota, men innan flyttlasset gick till Sverige 2022 bodde han i Kaffetriangeln. Han har flera års erfarenhet av arbete med handikappades rättigheter. I bagaget har han en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete. Fredrik har lett våra resor till Colombia under många år.

Vi har nu också uppdaterat fakturorna för er som har tidigare avresa till Colombia och lagt till kostnad för transfer och hotell innan gruppen anländer. Likaså har vi bokat flyg från Cartagena till Bogota för dig som är kvar i Colombia när övriga gruppen åker hem. Även det har lagts till i fakturan.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan 
Vänligen uppdatera dina personuppgifter snarast på Mina Sidor ovan, skrolla till Personuppgiftsformuläret. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Alla namnen måste vara rättstavade och överensstämma med uppgifterna i ditt pass för att flygbiljetter och andra biljetter ska vara giltiga. På Min bokning kan ni också betala med kort, ni hittat också bankgiro nummer och ocr där.

Har ni några frågor får ni gärna återkomma till oss på 08-669 55 25 alt info@varldensresor.se.

Vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson

Klicka på ikonerna nedan för information: