Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                                Publicerat 2023-02-13
 

Hej! 
Nu är det knappt två veckor kvar till avresa till Colombia. Resan är fortsatt fulltecknad med 18 deltagare. Ni ser en uppdaterad deltagarlista längre ned. Per post har vi skickat ut e-tickets för de internationella flygen samt en resplan och en karta. Biljetterna för inrikesflyg får ni på plats. 

De kartor vi beställde dök inte upp i den mängd vi beställt och det finns inga att få tag på från Kartbutiken eller andra bokaffärer i Stockholm, så några av er får kartor med utskicket idag och ni andra får av färdledare Fredrik under resan. 

För er som startar resan från Oslo och Lissabon samt ni som ansluter på plats i Colombia skickas allt digitalt och ni får era kartor på plats. 
Viktigt att ni registrerar er hos Colombias Immigrationsmyndighet tidigast 72 timmar före avresa och senast en timme för avresa. Det är inga svåra saker som ska fyllas i. Pre Registro Web

Klicka här för manual vid ifyllande av ovan registrering. Observera att manualen är för en tidigare resa, så se den bara som ett exempel.  

Flyg och incheckning  
Vi har seatat er och ni ser era platser på flygbiljetterna. Vi har givit er plats bredvid den ni reser med. Ni kan checka in online hos Air France, tidigast 30 timmar innan och fram till 2 timmar före avresa. Använd denna länk. Använd bokningsnumret på flygbiljetten och därefter skriver ni första flightnumret (från Stockholm/Oslo/ Helsingfors/Köpenhamn). Det går även att checka in på flygplatsen. Se till att vara på flygplatsen i god tid före avresa, cirka två timmar är rekommenderat.  
 
Packning 
Bagaget checkas in hela vägen till Bogotá. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! 

Mötesplats 
Färdledaren Fredrik Lennartsson flyger ut med samma flyg från Stockholm som övriga gruppen. Han gör sig synlig ca tio minuter före boarding vid gaten på Arlanda och sedan igen i Paris på väg till Bogotá. Han har en skylt där det står Världens Resor. Fredriks mobilnummer är +46 79-356 48 44. Fredriks colombianska nummer är: +57 31155 13243. 

Colombia har för närvarande dessa regler för inresa: vaccinationsintyg på att ni är fullt vaccinerade (minst två) eller ett negativt pcr-test som tas senast 72 timmar före avresa eller antigen-test som tas senast 48 timmar före avresa. Munskydd används idag egentligen bara i vårdmiljöer.

Deltagare, uppdaterad
Avresa Stockholm
Hans Mellberg (senare hemresa, samma tid från Cartagena 16 mars)
Marie Bedinger (senare hemresa, samma tid från Cartagena 16 mars)
Johan Torsten Edward Deutgen
Lars Jörgen Svensson
Ewa Helena Berglin
Viking Tyko Vilhelm Wikström
Margareta Elise Alida Strömbom (utresa från Stockholm, tillbaka till Göteborg)
Mona Ingegerd Andersson
Örjan Eskil Emil Gustafsson
John Börje Johansson
Vanja Bergsköld
Linda Kathleen Vadell (utresa från Stockholm, tillbaka till Göteborg)

Avresa Köpenhamn
Mikael Jacobsson

Avresa Oslo
Charlott Nilsson

Avresa Lissabon
Ingrid Norberg
Mats Norberg 

Eget flyg
Christina Johansson 
Kerstin Margareta Johansson 

Övrigt 
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren.

Allmänt
*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.* 

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan 

Kvarstår bara att önska er en riktigt fin resa till Colombia

Jörgen Fredriksson

-------------------------------------------------------------------------------

Klicka på länken nedan för att komma åt den tidigare informationen vi sände ut:

Klicka här för att läsa deltagarinformation inför din resa.