Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation            Publicerad 2023-11-12

Hej!

Nu börjar det närma sig avresa till Costa Rica.

Flygbiljetter
Du går in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Gå till rubriken Resehandlingar. Här hittar du din flygbiljett med Lufthansa. Kontrollera att ditt namn och övriga uppgifter stämmer. 

Incheckning
Online-incheckning är tillgängligt 30 timmar före avresan på https: www.lufthansa.com/is/en/online-check-in
När du checkar in kan du välja om du vill byta sittplats och i så fall är det bra att "hänga på låset" när incheckningen öppnar. Det går att boka sittplats tidigare men då tar flygbolaget ut en avgift tyvärr.  

Se till att vara ute i god tid på flygplatsen, två timmar före avresa är rekommenderat. Vid eventuell bagageförsening skall detta anmälas direkt på flygplatsen och du ska få ett kvitto på din anmälan.

Tänk på att packa dina nödvändigaste saker så som mediciner mm i handbagaget.

Träffa färdledaren 
Färdledare Kerstin möter er vid gaten på Arlanda i tid för avresa. Hon har en skylt där det står Världens Resor. För dig som inte reser från Stockholm möts ni upp i gaten i Frankfurt i tid för avgång. Kerstins telefonnummer är +46 (0)70 5655015. Hon finns på whatsapp med detta nummer också. Har du inte redan Whatsapp så kan du ladda ner appen och skriva och prata gratis när det finns wifi (som på flygplatsen).

Ett par sista tips och information
Tänk på att packa lätt och i en oöm väska då du själv behöver ta hand om ditt bagage kortare sträckor samt, lyfta upp och ner det när det ska packas på och av bussen som ofta packas på taket. 

Vi rekommenderar att ni tar med USD i kontanter så att ni kan klarar er under resans första 3-4 dagar. Tiden i San José är knapp och det har varit begränsat med öppna bankomater nära hotellet så för att vara på den säkra sidan är det bra att ta med sig kontanter också. 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Änmäler dig gör du här:  http://www.swedenabroad.com/svensklistan
 
En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Vi reser med ett flexibelt förhållningssätt och färdledaren informerar fortlöpande om någon förändring uppstår.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni pratar med färdledaren direkt under pågående resa och/eller kontaktar oss vid behov.

Återstår bara för oss att önska er en riktigt fin och rolig resa!

Lottie Sundelöf och Åsa Backevall asa.backevall@varldensresor.se tel 08-6695525


Deltagarinformation            Publicerad 2023-10-13
 

Hej!
Nu börjar det närma sig resan till Costa Rica. Ni är idag en grupp med 14 resenärer samt färdledare Kerstin Söderberg. Längre ner på denna sida hittar du information med praktiska tips, flygtider mm. Kontakta oss om några frågor uppkommer. Cirka 10 dagar före avresa publicerar vi avreseinformation samt laddar upp flygbiljetten på din bokningssida.

Prisjustering
På grund utav framförallt en svagare krona samt högre skatter mm har kostnaderna stigit rejält för de flesta resor och så även denna. Vi behöver ta ut en del av denna ökning, 1600 kr per person. Jag beklagar detta och hoppas ni har förståelse. Din bokning är uppdaterad och du får ett mejl med den.

Er färdledare på resan är Kerstin Söderberg

Kerstin är utbildad lärare och har gått Sidas biståndsarbetarutbildning. Efter att ha arbetat tre år i ett skolprojekt i ett fattigt område i Peru, blev det tjänst som reseproducent för resor till Afrika och Kuba. Kerstin har lett många uppskattade resor med fokus på natur och djur till bland annat Galapagos och Costa Rica. Fritiden ägnas bland annat åt fågelskådning.

Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem omgående då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i flygbiljetterna. 

Obs! Alla namn så som de står i passet skall vara med. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 

Klicka på bilderna nedan för mer information.

Tveka inte att höra av dig om frågor uppstår.

Med vänliga hälsningar

Lottie Sundelöf lottie@varldensresor.se eller ring oss på 08-669 5525.

Klicka på ikonerna nedan för information:
 

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du information om väder, vaccinationer, packning mm.
  • Här hittar du aktuella flygtider och deltagarlista.
  • Här finns resplanen som PDF, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.