Patagonien & Eldslandet

Avgång 2020-02-05
Hemkomst 2020-02-22

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                         Publicerat 2020-01-22

Hola!

Nu är det inte långt kvar till avresa för resan Patagonien och Eldslandet.
Vi har tyvärr haft två avbokningar vilket gör att ni är 16 resenärer och er färdledare.

Med vanlig post kommer ni att få era flygbiljetter både Internationella och de inom Argentina/Chile, resplan, kontaktlista, bagagetaggar och en karta.

Ni flyger med Air France till Buenos Aires via Paris och hem från Santiago med KLM. 

Klicka på länkarna nedan för uppdaterad deltagarlista och kontaktlista.

Uppdaterad deltagarlista

Uppdaterad kontaktlista

Förbokade platser på flyget
Alla flygbolag har olika regler kring förbokning av stolar. Air France tillåter gratis förbokning och ni är redan förbokade så att ni sitter tillsammans med ert resesällskap.

Med KLM kan vi inte förboka sittplatser i ekonomiklass gratis förrän 8 dagar innan hemresa. Vi kommer att boka in detta när det är möjligt. Har ni uppgraderat till economy comfort eller business class har ni redan förbokade sittplatser även med KLM.

Gäller långflygen – förbokade sittplatser inom Europa går inte.

Individuell incheckning och mötesplats
Man kan checka in på flygplatsen men jag rekommenderar att ni checkar in online så att ni eventuellt kan ändra sittplatser och ta del av annat Air France/KLM har att erbjuda. Online incheckning går att göra max 30 timmar innan avresa.

Kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://wwws.airfrance.fr/en/check-in

Ert flygbokningsnummer för Air France/KLM står på biljetten ni får av oss per post. Ni hittar den under rubriken Airline Booking Reference.

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: AF1063

Göteborg är: AF1453

Flygtiderna ser ni på er flygbiljett som skickas med post. Detta är alltså det papper ni tar med er till flygplatsen. Långt ned på baksidan av flygbokningen ser ni ert e-biljettnummer under rubriken ”Ticket details”. Se till att era namnuppgifter stämmer på er flygbiljett. På internationellt flygspråk blir å ”aa”, ä blir ”ae” och ö ”oe”.

Er färdledare Joakim Söder möter upp på plats vid ankomsthallen i Buenos Aires. Joakim har en skylt där det står Världens Resor så att ni lätt hittar honom.

Packning
Bagaget checkas in hela vägen till Buenos Aires. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i bekväma skor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Buenos Aires såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos Air France.

Mat
Om ni har meddelat något särskilt till oss beträffade kost såsom matallergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig.

Övrigt!
Lägg gärna kontaktlistan i handbagaget om det är så att ni behöver den i passkontrollen i Buenos Aires eller om bagaget kommer fram sent och ni blir tillfrågade var ni bor någonstans i Buenos Aires.

Om det är något ni funderar på under resan är det viktigt att ni meddelar det till vår färdledare under pågående resa eller till mig via mejladressen pernilla@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid).

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk resa i Patagonien och Eldslandet.

Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


Deltagarinformation                            Publicerat 2019-12-09

Hola!

Det börjar närma sig avresa till Patagonien. Ni är idag 18 deltagare samt färdledare Joakim Söder.

Nedan finner ni resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista, flygtider samt en kontaktlista över de hotell ni ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat, exakt så som det står i era pass och att önskad avreseort stämmer. Om det inte stämmer är det viktigt att ni hör av er. Felaktiga uppgifter kan innebära extra kostnader. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Färdledare på resan är Joakim Söder

 
På resande fot sedan 2005. Joakim har jobbat som lingvist i Ekvatorialguinea samt Kamerun och på senare tid jobbat som frilansande reseledare i Latinamerika. Intresse för språk, lokalt vardagsliv, mat och dryck och passion för att skapa möjligheter att mötas och dela erfarenheter och idéer över gränser, nationaliteter och kulturer.

Kopia på ditt pass
Vi behöver så snart som möjligt en kopia/bild på ditt pass för att kunna ställa ut flygbiljetter m.m. i Sydamerika. Skanna eller ta en bild med exempelvis mobilkamera på uppslaget där foto och alla uppgifter står. Maila denna senast 19 december till pernilla@varldensresor.se
Tar du en papperskopia skickar du den till:
Världens Resor
Tegnérgatan 8
11358 Stockholm.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter, försäkringar och kontaktperson. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till. 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar

Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika och Himalaya  

                  

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel):  08-669 5525