Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation               Uppdaterad 11 september 2023


Hej! 
Nu är det snart dags för avresa. Ni är elva resenärer samt färdledare Joakim. Alla följer med på utflykten till Rainbow Mountains dag 11. 
Joakim anländer i Lima en dag före er och möter upp på flygplatsen när ni anländer. Han har en skylt där det står Världens Resor.

Om du behöver komma i kontakt med Joakim under resdagen eller vid ankomst kan du nå honom på Whatsapp nummer +1 707 346 1689. Skulle någon akut situation uppstå kan ni även kontakta vår lokala partner Setours på deras journummer +51 987524620 eller emergency@setours.com


Flygbiljetter
Gå in på din bokningssida genom att klicka på fliken Min bokning ovan. Gå till rubriken Resehandlingar. Här hittar du din flygbiljett(Itinerary) med Air France. Kontrollera att ditt namn och övriga uppgifter stämmer. Flygbiljetter inrikes erhåller ni på plats i Peru. Längre ner på denna sida finner ni information med uppdaterad deltagarlista, resplan, praktiska tips mm.

Individuell incheckning
Vi rekommenderar att ni checkar in online vilket ni kan göra på Air France hemsida från 30 timmar före avresa: https://wwws.airfrance.fr/en/check-in. Det går även att checka in på flygplatsen. Var ute i god tid, rekommenderat är två timmar före avresa då det kan ta tid i säkerhetskontrollen också. Bagaget checkar ni in hela vägen till Lima.

Ert bokningsnummer (booking ref:) står högst upp på biljetten och biljettnummer hittar ni i slutet.   

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringskängor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och värdesaker kommer med i handbagaget! Om ditt bagage inte ankommer med flyget i Lima såsom förväntat meddelar du det till disken för borttappat bagage hos Air France/KLM samt ber om ett kvitto på detta. 

Ankomst Lima
Ni flyger till Paris och därefter vidare till Lima. Er färdledare Joakim Söder kommer att möta upp er i Lima i ankomsthallen efter pass och tullkontroll. Han har en skylt där det står Världens Resor.    

Ett par sista kom-ihåg
* Om ni har meddelat oss beträffade kost såsom allergi eller att ni är vegetarianer så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider samt till färdledaren. Det är också bra att ni bevakar och påtalar detta själva under resans gång med hjälp av färdledaren. Om ni har glömt att meddela något beträffande kost eller hälsa som är viktigt för oss att känna till, mejla i så fall till mig så snart som möjligt: lottie@varldensresor.se

* Viktigt att du reser med det pass som du angivit till oss. Vandringstillstånd för Inkaleden och flygbiljetter är utställda med dessa passuppgifter. Passet visas upp vid början av vandringen och är det ej korrekt får man ej vandra vidare.  

* Skriv ut kontaktlistan till hotell etc och ta med dig i handbagaget, eller ladda upp på telefonen så att du kan läsa om du behöver ange hotelladress i passkontrollen i Lima eller om du skulle behöva anmäla försenat bagage.  

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni tar upp det direkt med färdledaren och/eller kontaktar mig på mejl eller telefon lottie@varldensresor.se eller +46 8 6695525 (kontorstid) +46 735065818 (brådskande ärende). 

Kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk upplevelse och vandring i Peru.   

Lottie Sundelöf

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan 

 Deltagarinformation              Publicerad 2023-07-14

 

Hej! 

Det är nu två månader kvar till resan och ni blir en grupp om 11 deltagare. Närmare avresa publicerar vi avreseinformation här och skickar ut ett mejl om detta.    

Klicka på bilderna lite längre ned på denna sida för att se flygtider och deltagarlista, praktiska tips och kontaktlista inför resan. Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det. Läs igenom information i god tid då den innehåller viktig information kring vaccinationer mm.

Slutbetalning och personuppgifter inför resa  
Gå in på sidan “Min bokning” i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter om du ej redan gjort det. På denna sida kan du även slutbetala din resa. 

Era internationella flygbiljetter finns redan uppladdade inne på era bokningar under rubriken Resehandlingar. 

Till er som reser till och från Peru på egen hand. Kontakta mig och meddela om ni möter upp på flygplatsen vid ankomst eller på hotellet.  

Er färdledare på resan är Joakim Söder


Joakim har varit mycket på resande fot sedan 2005. Han har jobbat som lingvist i Ekvatorialguinea samt Kamerun och på senare tid jobbat som frilansande färdledare i Latinamerika. Utbildning inom turism. Intresse för språk, lokalt vardagsliv, mat och dryck och passion för att skapa möjligheter att mötas och dela erfarenheter och idéer över gränser, nationaliteter och kulturer. 

Hör gärna av dig till mig om du har frågor inför resan, lottie@varldensresor.se
Tel 08-6695525

Med vänliga hälsningar

Lottie Sundelöf
Lottie Sundelöf

Klicka på ikonerna nedan för information:

  • Här finns resplanen som PDF, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du aktuella flygtider och deltagarlista.
  • Här hittar du information om väder, vaccinationer, packning mm.
  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.