Centralasien

21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Som en saga ur Tusen och en natt eller ett äventyr för nyfikna resenärer? Fem länder med en gemensam yta som är nio gånger större än Sverige och med 70 miljoner invånare. Vi snubblar på deras landsnamn och har svårt att placera dem på kartan. Ändå är det få ställen där man känner av historiens vingslag så tydligt som just här. 

Tryck igång filmen nedan och hör reseproducent Anna presentera resan med bilder.


.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Ashgabat
 2. Dag 3 Ashgabat - Karakumöknen
 3. Dag 4 Darvaza - Kunya Urgench - Khiva/Uzbekistan
 4. Dag 5 Khiva
 5. Dag 6 Khiva - Bukhara
 6. Dag 7-8 Bukhara
 7. Dag 9 Bukhara-Samarkand
 8. Dag 10 Samarkand
 9. Dag 11 Samarkand - Pendzjikent, Tadzjikistan
 10. Dag 12 Pendzjikent
 11. Dag 13 Pendzjikent- Dusjanbe
 12. Dag 14 Dusjanbe
 13. Dag 15 Dusjanbe-Almaty, Kazakstan
 14. Dag 16 Almaty
 15. Dag 17 Almaty - Issyk Kulsjön, Kirgizistan
 16. Dag 18 Djeti Oguz dalen – Karakol
 17. Dag 19 Karakol- Cholpon Ata
 18. Dag 20 Cholpon Ata-Bishkek
 19. Dag 21 Hemresa
Datum:
Resans pris: 52 500 kr
Enkelrumstillägg (utom 2 nätter): 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm (avresa från Göteborg eller Köpenhamn är möjlig mot tillägg)
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning 
 • Lokala engelsktalande guider 
 • Del i dubbelrum på hotell av turistklass och gästgiveri. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • En övernattning i tält i Karakumöknen, samt en natt i den traditionella bostaden jurta vid Issyk-Kulsjön (dubbelinkvartering kan inte garanteras)
 • Alla utflykter och aktiviteter beskrivna i programmet bl a lämningar av Nissa i Turkmenistan, samtliga inträden under stadsvandringar i Khiva och i Bukhara, Gur-Emir mausoleet, Bibi Khanum-moskén och Registan-komplexet i Samarkand, utflykt till Medeo i Almaty, Przjevalskijmuseet i Karakol, utflykt till Marguzor-sjöarna i Tadzjikistan
 • Ryttarspel i Kirgizistan
 • Alla transfers och transporter med egen hyrd buss enligt resplanen 
 • Frukost under hela resan
 • Välkomst- och avskedsmiddag, ytterligare 8 måltider (lunch eller middag, samt pickniclunch och lunchpaket)
 • Flyg Dusjanbe – Almaty
 • Visum och inbjudan till Turkmenistan, Tadzjikistan (ca 1600 kr av resans pris)
 • Skriftlig deltagarinformation och karta
 • Dricks till lokala guider och busschaufförer

   

  Vad som inte ingår:

 • Måltider som ej omnämns ovan, dryck

Enkelrumstillägg gäller alla nätter utom två (tält och jurta).

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Det bästa med resan var den underbara naturen och de trevliga mötena med människor! Samt att få en liten snabb inblick i länder jag tidigare haft problem att placera ut på kartan. Ulrika Kihlander, resenär
  Ulrika Kihlander, resenär
 • En bra guide kan lyfta vilken resa som helst. Detta var en bra resa från början men Jonny Friskilä lyfte den ännu ett snäpp. Det är alltid svårt, även som van resenär, att veta vad man skall göra den "fria tiden" när man är lite vilsen i ny miljö. Jonny lämnade ingen därhän utan hade alltid förslag och bjöd in till att följa med honom. Guldmedalj till den grabben! Bodil Cederborg, resenär
  Bodil Cederborg, resenär
 • Djurtaövernattningen var en riktig höjdare för mig, vaknade helt uppladdad efter den natten. För att inte tala om det helt overkligt vackra landskapet runt Izzyk Kulsjön! De vyerna och den luften har verkligen satt sig fast i minnet. Håkan Marklund, resenär 2023
  Håkan Marklund, resenär 2023
 • Samarkand var fantastiskt. Häftigt med besök hos örnjägaren och att se ryttarna i Kirgisistan. Jag kommer troligtvis att återvända dit någon gång.
  Anders Berntsson, resenär 2023

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Johnny Normark Friskilä

  Till vardags är Johnny frilansskribent och översättare. Johnny är norrman men bosatt i Stockholm sedan 2002. Han talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Några av favoritresorna har gått till Iran och Afghanistan, Kaukasus, Centralasien och de båda Koreorna. Kameran följer alltid med på resan!

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
21 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se