Pamir Highway

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Res med oss till världens minst kända platser! Pamir Highway är en legendarisk landsväg genom Tadzjikistans avlägsna bergsmassiv. Vi börjar i Tadzjikistans huvudstad Dusjanbe och ger oss iväg på en minnesvärd resa genom det oländiga och vackra Pamir. Vi upptäcker det spännande landskapet när vi reser parallellt med floden Panj, med utsikt över gränsen till Afghanistan. Vi besöker små städer och museer packade med historia. Hela tiden reser vi omgivna av spektakulär natur. Det blir dopp i varma källor, en rejäl dos av lokal gästfrihet, möte med olika livsöden och svindlande bergsvyer.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Stockholm – Dusjanbe
 2. Dag 3 Dusjanbe
 3. Dag 4 Dusjanbe – Kalai Khumb
 4. Dag 5 Kalai Khumb - Rushan
 5. Dag 6 Rushan - Khorog
 6. Dag 7 Khorog
 7. Dag 8 Khorog - Ishkashim
 8. Dag 9 Ishkashim – Ljangar
 9. Dag 10 Ljangar – Murghab
 10. Dag 11 Murghab – Karakul
 11. Dag 12 Karakul – gränsen i Kyzyl-Art–Osj, Kirgizistan
 12. Dag 13 Osj-Tjitjkan
 13. Dag 14 Tjitjkan-Bisjkek
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 38 800 kr
Enkelrumstillägg (10 nätter): 3 000 kr
Antal deltagare: 8-14

Vad ingår i resans pris?
Klimatkompenserat flyg inklusive flygskatter från Stockholm (Köpenhamn och Göteborg mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Lokala guider
• Del i dubbelrum på gästgiveri eller hotell av turistklass. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Alla utflykter och aktiviteter beskrivna i programmet
• Alla transfers och transporter med egen hyrd minibuss eller terrängfordon enligt resplanen
• Helpension under hela resan
• Visum till Tadzjikistan
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• Dricks till lokala guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen

Resväg

Deltagare berättar

 • Resan får högsta betyg. Generellt kan man väl säga att hotell/homestay var bättre än förväntat. Var det något sviktande så uppvägde värdfolkets generositet det med råge. Vår svenske guide gjorde enormt mycket och tack vare honom fick vi så fina möten som vi aldrig hade fått annars.
  Rolf Lundin, resenär 2016
 • Vad var det bästa med resan? Naturupplevelserna: de magnifika bergen, stillheten och tystnaden. Att få uppleva total stillhet och tystnad. Satt på en sten vid en av sjöarna, omgiven av höga berg med vita bergstoppar och allt var totalt stilla och tyst. Mötena med vänliga och gästfria människor. Befolkningen var nyfikna på vilka vi var som kom på besök. Besöket på universitetet i Dusjanbe, besöken i en skola och en kulturskola, besöket på ett sjukhus.
  Marie Johansson, resenär 2016

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Johnny Normark Friskilä

  Till vardags är Johnny frilansskribent och översättare. Johnny är norrman men bosatt i Stockholm sedan 2002. Han talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Några av favoritresorna har gått till Iran och Afghanistan, Kaukasus, Centralasien och de båda Koreorna. Kameran följer alltid med på resan!

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se