Taipei - Shanghai - Dubai

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 31 juli om du ångrar dig. 

Världsutställningen i Dubai samt två av Asiens främsta konstbiennaler på en och samma resa. Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor, leder resan som tar avstamp i Taipei med dess konstbiennal. Med egen buss besöker vi därefter konstnären Ju Mings museum, bor på ett häftigt konsthotell i Yilan och besöker Taiwans finaste traditionella städer, Lukang och Tainan. En kort flygresa tar oss till Shanghai och nästa konstbiennal. Vi får också tid att se mer av denna fantastiska stad som sägs återskapa sitt förfluta och uppfinna sin framtid. Inte märkligt att Shanghai också anses ha Kinas främsta konstmuseer och gallerier. Resan avslutas med tre dagar på Världsutställningen i Dubai och Jean Nouvels nya Louvren i Abu Dhabi. Det här är en resa ni inte vill missa!

   

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Taipei
 2. Dag 3 Taipei
 3. Dag 4 Taipei
 4. Dag 5 Yilan
 5. Dag 6 Taichung
 6. Dag 7 Tainan
 7. Dag 8 Tainan
 8. Dag 9 Shanghai
 9. Dag 10 Shanghai
 10. Dag 11 Shanghai
 11. Dag 12 Abu Dhabi
 12. Dag 13 Abu Dhabi - Dubai
 13. Dag 14 Dubai
 14. Dag 15-16 Dubai
 15. Dag 17 Hemresa
Antal deltagare: 12-20

     Allt detta ingår

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm (andra avreseorter med ev tillägg) till Taipei, flyg från Kaohsiung till Shanghai, Shanghai till Dubai och Dubai till Stockholm
 • Svensk färdledning 
 • Transfer till och från flygplatsen i Taiwan
 • Samtliga transporter under resan, framförallt med egen buss
 • Del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Halvpension (frukost samt lunch eller middag)
 • Inträden till sevärdheter och muséer; Inträde till Taipei-biennalen, Chiang Kai-sheks Memorial Hall, Taipei 101 och Palatsmuseet i Taipei, Ju Ming Museum i Yangming, National Taiwan Museum of Fine Arts i Taichung, Koxingas helgedom, Konfuciustemplet, Trädhuset samt Tainans konstmuseum i Tainan, Shanghaibiennalen samt några övriga museer/gallerier i Shanghai, Nya Louvre-museet och Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi, Burj Khalifa samt en tre dagars biljett till Världsutställningen i Dubai
 • Kartor över Taiwan, Shanghai och Förenade Arabemiraten samt skriftlig information 

  Vad ingår inte i resans pris?


  Måltider som ej anges ovan

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 33 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se