Konstrunda till Holland och Flandern

Länder som besöks

Typ av resa

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resans fokus ligger på den spännande samtida konsten och arkitekturen. I det liberalt sinnade Nederländerna har arkitekter fått fria händer att skapa spännande museer, bostäder, stationer och marknader. Vi går på tankeväckande arkitekturvandringar i både Rottedam och Amsterdam. Kröller-Müller i Otterlo bjuder på promenad i en underbar skulpturpark utöver den stora van Gogh samlingen. På det nya Depot Boijmans Van Beuningen ser vi både klassisk och samtida konst på ett helt nydanande sätt. I Haag stiftar vi bekantskap med Escher, en av världens främsta grafiker, samt besöker det vackra museet Voorlinden med samtidskonst.

Vi avrundar resan i Belgien med konsttriennalen i Brygge och får även lära känna två av landets mästare, van Eyck genom Virtual Reality i Gent och Brueghel genom Street Art i Bryssel.

Resans ciceron Björn Tedeman lotsar gruppen till pärlor i Belgien och Nederländerna. Räkna med fina promenader, trevliga båtturer, besök på något pannkakshus och kanske ett destilleri för jenever.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Amsterdam, Haag
 2. Dag 2 Amsterdam
 3. Dag 3 Haag
 4. Dag 4 Otterlo, Amsterdam
 5. Dag 5 Rotterdam
 6. Dag 6 Rotterdam till Brygge
 7. Dag 7 Brygge
 8. Dag 8 Gent & Bryssel
 9. Dag 9 Bryssel, hemresa
Datum:
Resans pris: 33 500 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår

• Flyg till och från Amsterdam (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg) 
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och lokala transportmedel enligt resplanen
• Båt med taxibåt vissa sträckor i Rotterdam samt båt i Brygge 
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard inklusive frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Välkomstlunch, avskedsmiddag samt ytterligare två måltider
• Ölprovning i Brygge
• Alla inträden enligt programmet; Voorlinden, Escher Museet samt Maritshuis i Haag, Kröller-Müller museet i Otterlo och Depot Boijmans van Beuningen i Rotterdam, Sankt Bavo-katedralen med Van Eycks målningar och presentation med VR (Virtual Reality) i Gent
• Guidade visningar på merparten av konstmuseerna  
• Guidade stadsvandringar: den nya arkitekturen i Amsterdam, den nya arkitekturen i Rotterdam, guidad vandring till konsttriennalen i Brygge samt guidad vandring till Brueghel möter Street Art i Bryssel. 
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Välorganiserad, allt fungerade bra, man kände sig väl omhändertagen, i stort sett mycket intressanta programpunkter. (Gäller resan Brygge till Rhen där stora delar av nuvarande resa fanns med.)
  Greger & Britt Nylén, resenärer sep 2021
 • Mycket intressant program. Suverän guide, som skapade gemenskap. Liten positiv grupp. (Gäller resan Brygge till Rhen där stora delar av nuvarande resa fanns med.)
  Agneta Norlin Johansson, resenär sep 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest och jobbat mycket världen över och leder några av våra resor i Europa och Sydostasien. 

Kontaktperson

 • Victoria Elmgren Reseproducent

  Victoria är reseproducent med fokus på Europa. Flera av de resor Victoria producerar går till Frankrike, ett kärt resmål där hon också har bott i flera omgångar. Victoria upplever gärna en ny plats i kombination med ett roligt äventyr eller genom konst och kultur.  Hon har åkt skidor i Iran, kört motorcykel genom Rwanda och ridit i Indien men bäst av allt är konstresorna med mamma! Victoria är utbildad jurist men trivs i alla väder och brinner för utbytet mellan länder och kulturer. Tidigare har hon bland annat arbetat politiskt i Europaparlamentet i Bryssel, för UD i Indien och som hästpolotränare i Storbritannien. Victorias drömresemål är långt bort eller runt knuten; det finns alltid något spännande att upptäcka!

  victoria@varldensresor.se
9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se