Konsttåget

Länder som besöks

Datum för resan 2024 publiceras snart på denna sida.

Följ med på en härlig konstresa genom Sverige där vi reser ombord på ett chartrat veterantåg och sitter i 1:a klass sittvagnar dagtid och bor på trevliga hotell om nätterna. En av måltiderna intar vi i tågets restaurangvagn och under färd får vi föredrag i biovagnen. Vi har valt ut fem av Sveriges främsta konstupplevelser på denna resa där vi reser från Stockholm till Norrköping och besöker den gamla yllefabriken som nu är spännande Ståhl Collection. Vidare till Wanås skulpturpark i den skånska bokskogen innan vi fortsätter mot Borås där vi besöker Sveriges främsta konstbiennal - Borås Art Biennal. Vi avslutar vår färd i Bohuslän på Tjörn med Nordiska Akvarellmuseet och skulpturparken Pilane innan tåget vänder tillbaka hemåt. 

På samtliga platser får vi guidade visningar, ibland av konstsamlarna själva eller initiativtagarna till museerna och skulpturparkerna. Resans ciceroner blir Annika Gunnarsson, intendent på Moderna Museet samt Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor och van färdledare på konstresor världen över.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Norrköping - Möckelsnäs
 2. Dag 2 Wanås Skulpturpark och Nääs Fabriker
 3. Dag 3 Borås och Stenungsund
 4. Dag 4 Tjörn - Stenungsund - Stockholm
Datum:
Resans pris: 16 900 kr
Enkelrumstillägg: 1 800 kr
Antal deltagare: 40-64

I priset ingår: 

 • Chartrat veterantåg med reserverad plats i 1:a klass sittvagn; Stockholm – Norrköping. Hässleholm - Alingsås/Floda. Borås - Stenungsund - Stockholm
 • Tansfer med buss från Älmhult - Möckelsnäs - Wanås - Hässleholm. Alingsås/Floda - Nääs Frabriker - Borås. Stenungsund - Stenungsön - Tjörn - Stenungsund.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Tre nätter på hotell i Möckelsnäs, Nääs Fabriker i Tollered samt på Stenungsbaden Yacht Club i Stenungsund, 
 • Alla måltider utom lunch dag 1 i Norrköping och dag 2 i Borås. (tre frukostar, tre luncher och tre middagar ingår)
 • Inträde och guidade besök på Ståhl Collection i Norrköping, Wanås skulpturpark i Vanås, Borås Art Biennal och Textilmuseet i Borås,  Pilane och Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn.
 • Färdledning av Jörgen Fredriksson samt flera medverkande från Världens Resor
 • Skriftlig deltagarinformation

Vad ingår inte i resans pris?
• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

 • Annika Gunnarsson

  Annika är intendent på Moderna Museet samt doktor i konstvetenskap vars avhandling handlade om Alfons Åberg. Hon uppskattar allt ifrån medeltida bokillustrationer till samtida performancekonst och är en bokslukare som gillar att röra på sig. Bildning, kultur och natur är hennes ledord. Tidigare har hon rest som gympaledare till olika gymnastikuppvisningar i Europa.

Kontaktperson

 • Charlotte Lööf

  Charlotte har alltid haft ett stort intresse för resor, historia, kultur och andra länder. Efter den stora rundresan i Latinamerika blev det studier på Turismprogrammet och i historia och spanska. Skidresor i fjällen och alperna blir det helst samt resor för att upptäcka europeiska kulturstäder. Charlotte har lång erfarenhet från att arrangera både konferens samt grupp- och företagsresor. Nu är hon reseproducent med fokus på Norden och övriga Europa. 

  charlotte@varldensresor.se