Konsttåget

Länder som besöks

4 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en härlig konstresa genom Sverige där vi reser ombord på ett chartrat veterantåg och sitter i 1:a klass sittvagnar dagtid och bor på trevliga hotell där vi äter tre-rättersmiddagar. Några av måltiderna intar vi i tågets restaurangvagn och under färd får vi föredrag i biovagnen. Vi har valt ut fem av Sveriges främsta konstupplevelser på denna resa där vi reser från Stockholm till Norrköping och besöker den gamla yllefabriken som nu är spännande Ståhl Collection. Vidare till Wanås skulpturpark i den skånska bokskogen innan vi fortsätter mot Borås där vi besöker Sveriges främsta konstbiennal - Borås Art Biennal. Vi avslutar vår färd i Bohuslän på Tjörn med Nordiska Akvarellmuseet och skulpturparken Pilane innan tåget vänder tillbaka hemåt. 

På samtliga platser får vi guidade visningar, ibland av konstsamlarna själva eller initiativtagarna till museerna och skulpturparkerna. Resans ciceroner blir Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor och van färdledare på konstresor världen över, samt Emil Åkerö, filosofie magister i konstvetenskap och visuell kommunikation samt filosofie master i kultur- och mediagestaltning, skribent och auktoriserad turistguide. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Norrköping - Möckelsnäs
 2. Dag 2 Wanås Skulpturpark och Nääs Fabriker
 3. Dag 3 Borås och Stenungsund
 4. Dag 4 Tjörn - Stenungsund - Stockholm
Datum:
Resans pris: 19 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 900 kr
Antal deltagare: 40-64

I priset ingår: 

 • Chartrat veterantåg med reserverad plats i 1:a klass sittvagn; Stockholm – Älmhult. Hässleholm - Alingsås/Floda. Borås - Stenungsund - Stockholm
 • Transfer med buss från Älmhult - Möckelsnäs - Wanås - Hässleholm. Alingsås/Floda - Nääs Frabriker - Borås. Stenungsund - Stenungsön - Tjörn - Stenungsund.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Tre nätter på hotell på Möckelsnäs Herrgård, Nääs Fabriker i Tollered samt på Stenungsbaden Yacht Club i Stenungsund
 • Alla måltider utom lunch dag 2 i Borås. (tre frukostar, tre luncher och fyra middagar ingår)
 • Inträde och guidade besök på Ståhl Collection i Norrköping, Wanås skulpturpark i Vanås, Borås Art Biennal och Textilmuseet i Borås,  Pilane och Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn.
 • Färdledning av Jörgen Fredriksson samt flera medverkande från Världens Resor
 • Skriftlig deltagarinformation

Vad ingår inte i resans pris?
• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg