Konsttåget

Länder som besöks

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Följ med på en härlig konstresa genom Sverige där vi reser ombord på ett chartrat veterantåg där vi sitter i 1:a klass sittvagnar dagtid och bor i klassiska 1:a klass sovvagnskupéer två nätter. Alla middagar och en lunch intar vi i restaurangvagnen från 40-talet. Vi har valt ut sex av Sveriges främsta konstupplevelser på denna resa där vi reser från Stockholm till Skåne tur och retur längs olika järnvägar.  

Vårt första stopp blir det gamla textilområdet i Norrköping och den gamla yllefabriken där vi ser Ståhls Collection, en av Sveriges främsta privata samlingar med konstverk av bland annat Yayoi Kusama, Nathalie Djurberg och Ai Weiwei. Tåget tuffar vidare till Värnamo där vi får en specialvisning av Vandalorum. Vi vaknar på morgonen och är i norra Skåne och ger oss in i bokskogen för ett besök i Sveriges främsta skulpturpark, Wanås.

Näta mål blir Borås som verkligen satsat hårt med konstbiennaler, street art i världsklass och en skulptursamling på stan som är enastående. En guidad stadsvandring visar oss både graffitti och skulpturer av Jaume Plensa, Charlotte Gyllenhammar, Jim Dines Pinocchio och mycket mer. Nästa morgon vaknar vi upp i Örebro för att få vara med på öppningsdagen av den ansedda konstbiennalen Örebro Open Art. Det är Skandinaviens största konstbiennal med cirka 100 verk som placeras ute på stan, både utomhus och inomhus. Merparten av konstverken kommer att finnas runt slottet. Vi avslutar med ett besök på Sveriges sannolikt märkvärdigaste sevärdhet, Konst på Hög, en skulpturpark som byggts av slaggen från Sveriges oljeproduktion från åren 1941 till 1966. På denna 100 meter höga, rykande och pysande hög har en av Sveriges främsta skulpturparker vuxit fram.  

Resans ciceron blir …xx

Resfakta och pris

  1. Dag 1 Norrköping och Värnamo
  2. Dag 2 Wanås och Borås
  3. Dag 3 Örebro OpenArt och Konst på Hög
Antal deltagare: 36-64

I priset ingår: 
• Chartrat veterantåg med reserverad plats i 1:a klass sittvagn samt klassiska sovvagnar (2-bädds) eller liggvagnar (4-bädds); Stockholm – Norrköping – Värnamo – Hässleholm – Borås – Örebro - Stockholm
• Transfer med buss från Hässleholm till Wanås t/r samt från Örebro till Konst på Hög
• Alla måltider utom lunch dag 1 och 3 (två frukostar, en lunch och tre middagar)
• Inträde och guidade besök på Ståhls samlingar i Norrköping, Vandalorum i Värnamo, Wanås skulpturpark i Vanås, skulpturvandring i Borås, Örebro Open Art och Konst på Hög i Kumla.
• Färdledning av xx samt flera medverkande från Världens Resor
• Skriftlig deltagarinformation
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?
• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se