Kulturtåget till Tyskland

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi tar nattåget till Tyskland. Med SJ:s nya sovvagnar bor vi i tvåbäddskupéer. I Hamburg går vi genom den upprustade stadsdelen Speicherstadt och går på konsert i det fantastiska Elbphilharmonie, stadens nya landmärke beläget på en udde i floden Elbe. Vi stannar till i Leipzig en eftermiddag innan vi fortsätter till kulturstaden Dresden där vi bor två nätter med stadsvandring för att se den vackra barocka arkitekturen med ett besök på lusthuset Zwinger med dess olika konstmuséer. Vistelsen i Dresden avrundas med en opera eller konsert på klassiska Semperoper, ett av Europas främsta operahus. Vår sista anhalt på resan blir Berlin, där vi blandar stadspromenader i en stad med världens mest intressanta närhistoria med nedslag i det nya alternativa Berlin. Andra höjdpunkter blir konstmuséerna Sammlung Boros belägen i en gammal bunker och nyöppnande Neue Nationalgallerie. Halvpension ingår i resan och vi bor bra.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Hamburg
 2. Dag 2 Hamburg och Elbphilarmonie
 3. Dag 3 Bachs Leipzig
 4. Dag 4 Opera eller konsert i Dresden
 5. Dag 5 Konstens Berlin
 6. Dag 6 Historiska och alternativa Berlin
 7. Dag 7 Berlin
 8. Dag 8 Stockholm
Datum:
Resans pris: 29 800 kr
Enkelrumstillägg (ej tåget): 4 300 kr
Enkelrumstillägg (ink tåget): 5 900 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår: 

 • Nattåg Stockholm - Hamburg, Berlin - Stockholm. Del i tvåbäddskupé sovvagn.
 • Svensk färdledning
 • Tåg och buss mellan städerna i Tyskland
 • Del i dubbelrum på hotell av bra standard (4*),
 • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag (dag 2-6)
 • Konsert på Elbphilharmonie i Hamburg*
 • Operaföreställning eller konsert på Semperoper i Dresden*
 • Alla inträden ingår till Bachmuseet i Leipzig, Konstmuseet för äldre konst på Zwinger i Dresden, Sammlung Boros och Neue Nationalgallerie i Berlin.   
 • Berlin Welcome card i 3 dagar


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dryck.

 

Enkelrum/egen kupé

 • Vill du ha enkelrum och egen kupé på tåget genom hela resan bokar du enkelrum i första steget och egen kupé i andra steg. Summan för detta blir 5500 kr.

 

Övrigt 

* Vi reserverar oss för ändring i konsert- och operaprogram och förbehåller oss rätten att erbjuda alternativ föreställning på någon av platserna vi besöker under hela resan.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Kristian Benkö

  Kristian Benkö jobbar till vardags som operadramaturg, översättare samt som guide på Naturhistoriska Riksmuseet. Han har studerat statskunskap, idéhistoria, freds-, och konfliktforskning, U-Landskunskap och senare dramaturgi och konsthistoria. Resor har till stor del präglat Kristians liv. Under de senaste 30 åren har han spenderat långa perioder i Portugal. Konst, historia, kultur och natur är hans stora intressen.

Kontaktperson

 • Charlotte Lööf

  Charlotte har alltid haft ett stort intresse för resor, historia, kultur och andra länder. Efter den stora rundresan i Latinamerika blev det studier på Turismprogrammet och i historia och spanska. Skidresor i fjällen och alperna blir det helst samt resor för att upptäcka europeiska kulturstäder. Charlotte har lång erfarenhet från att arrangera både konferens samt grupp- och företagsresor. Nu är hon reseproducent med fokus på Norden och övriga Europa. 

  charlotte@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se