Med tåg från Alperna till Sicilien

Länder som besöks

Typ av resa

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under tio dagar färdas vi med tåg genom Schweiz och Italien. Vi börjar med Europas högst belägna järnväg, Albula-Bernina-banan, som tar oss från Chur i Schweiz till Milano i norra Italien. Längs vägen åker vi förbi vackra sjöar, fantastiska viadukter och högsta passet Ospizio Bernina på 2253 möh. Utsikterna över Alperna är makalösa. En annan höjdpunkt blir tågresan längs den liguriska Rivieran med Cinque Terre-Expressen, som tar oss till de fina byarna Vernazza och Corniglia i Cinque Terres nationalpark. 

Från Cinque Terre åker vi tåg till Rom där vi tar pulsen på den eviga staden. Resans enda nattåg utgår från Rom och tar oss till Taormina vid Etnas fot där vi beundrar romerska amfiteatrar, makalösa vyer över vulkanen Etna och kanske njuter av ett dopp i Medelhavet. Resans sista tågresa, den gamla smalspåriga järnvägen Circumetnea tar oss ett varv runt Etna till den historiska och vackra Catania, som blir resans slutmål.   

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Schweiz, Chur
 2. Dag 2 Albula-Bernina-banan till Tirano
 3. Dag 3 Tirano-Milano-La Spezia
 4. Dag 4 Cinque Terre
 5. Dag 5 La Spezia-Rom
 6. Dag 6 Rom och nattåget söderut
 7. Dag 7 Taormina
 8. Dag 8 Catania
 9. Dag 9 Catania
 10. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 37 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Egen kupé för 2 personer som reser ihop: 1 200 kr
Resans pris 2024: 37 900 kr
Antal deltagare: 14-20

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Zürich, Catania – Stockholm. Andra alternativ möjliga mot kostnad. 
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Resa med reguljärtåg genom Schweiz och Italien.
 • 1 natt plats i liggvagn eller sovvagn. Grundpriset avser del i 3-bäddskupé i liggvagn.
 • 8 nätter del i dubbelrum. (Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du göra det mot pristillägg.) 
 • Frukost dagligen samt 3 luncher och 3 middagar.
 • Svensk färdledning  och lokala engelsktalande guider vid några tillfällen.
 • Inträden till museum och utflykter enligt programmet: avgift för nationalparken Cinque Terre, Cinque Terrre Express, stadsvandringar i Rom, amfiteatern i Taormina, en rundtur med Circumetnea, guidad stadsvandring i Catania mm.
 • Dricks till chaufförer och lokala guider

Vad ingår inte i resans pris? 

 • Måltider och dryck som inte nämns ovan.
 • Egna aktiviteter och utflykter.

 

Tidningen Vi


Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 718 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Erik Ingvert

  Erik Ingvert är en svensk arkitekt, sedan 7 år verksam i Rom och jobbar med förnyelsen av housing-kolossen Corviale i Rom och energisnål transformation av äldre byggnader. Att utläsa Italiens turbulenta 1900-talshistoria i arkitektur och stadsplanering är en stor passion och Erik guidar dig både i Roms okända stadsdelar och bland Milanos moderna skyskrapor. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se