Norrsken i Nordkalotten

Länder som besöks

Typ av resa

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under en veckas tid i norra Finland och Norge ska vi spana efter norrsken. Både när vi åker båt längs Hurtigruten från Kirkenes till Tromsö och när vi bor i specialdesignade norrskensstugor med glastak i Ivalo är sannolikheten stor att vi ska få se det fantastiska ljusspelet. En annan stor höjdpunkt på resan blir när vi besöker en familj som föder upp huskies och sedan får möjlighet att själva ge oss ut med hundsläde i Ivalo. I Ivalo får vi också möjlighet att äta middag hemma hos familjer en av kvällarna. Stadsvandring med besök på Helsingfors nya spännande konstmuseer, Polarmuseet i Tromsö och samemuseet SIIDA i Inari blir andra besök. Hela resan görs med båt, tåg och buss.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Båt till Helsingfors
 2. Dag 2 Helsingfors, tåg till Rovaniemi
 3. Dag 3 Ivalo
 4. Dag 4 Ivalo
 5. Dag 5 Hurtigruten från Kirkenes
 6. Dag 6 Hurtigruten till Tromsö
 7. Dag 7 Tromsö
 8. Dag 8 Narvik, tåg till Stockholm
 9. Dag 9 Stockholm
Datum:
Resans pris: 26 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 600 kr
Antal deltagare: 15-25

Allt detta ingår:

 • Resa med båt del i dubbelhytt, kategori A från Stockholm till Helsingfors
 • Nattåg från Helsingfors till Rovaniemi samt från Narvik-Stockholm. 2 nätter plats i sovvagn (kupé med 2 bäddar i Finland och 3 bäddar från Narvik till Stockholm). Med pristillägg 600 kr per person kan två personer som reser ihop boka egen sovvagn med plats för två även på tåget Narvik-Stockholm, se info längre ner.
 • En natt med del i tvåbäddshytt på Hurtigruten från Kirkenes till Tromsö
 • Del i dubbelrum inkl frukost på hotell av god standard i Ivalo och två nätter i Tromsö. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna).
 • En natt i norrskensstuga med glastak i Aurora Village i Ivalo
 • Hyrda bussar tre dagar från Rovaniemi till Kirkenes och från Tromsö till Narvik
 • Frukost alla dagar (utom dag 9), middag dag 1 på båten, lunch i Helsingfors, lunch hos guldvaskarna i Tankavaara, middag hemma hos familjer i Ivalo, middag på vårt boende i Aurora Village, helpension på Hurtigruten samt avskedsmiddag i Tromsö
 • Besök hemma hos familj som föder upp huskies samt färd med hundsläde i ca två timmar 
 • Stadsvandring med besök på konstmuseum i Helsingfors, besök på samemuseet i Inari, Polarmuseet och Ishavskatedralen i Tromsö
 • Färdledare från Världens Resor

Vad ingår inte i resans pris?

- Måltider och dryck som ej nämns ovan
- Utflykter arrangerade av Hurtigruten vid ankomst vid olika hamnar (köps på plats)

* I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med två bäddar i Finland och tre bäddar från Narvik till Stockholm. Du väljer del i kupé kvinna eller del i kupé man. Är ni två personer som bokar ihop eller anger att ni reser tillsammans så delar ni automatiskt rum på hotell, båt samt i tågkupé i Finland. För sträckan Narvik-Stockholm där det är trebäddskupé kan ni välja att boka kupén för eget bruk och det kostar 600 kr per person. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på kontoret på Världens Resor. Bott närmare fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf.  Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se