Nordkalotten

Länder som besöks

Typ av resa

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en spännande resa till Nordkalotten, de norra delarna av Finland, Norge och Sverige. Resan börjar med tåg till Luleå och avslutas med tåg från Narvik.  Däremellan åker vi buss förbi Polcirkeln i norra Finland, åker delar av Hurtigruten med båt i två dagar från Kirkenes till Tromsö, båt från Tromsö till Harstad och buss igen runt på Lofoten samt till Narvik. Hela resan går genom fantastiska naturområden med otaliga sjöar, dramatiska fjordar och branta kala berg. Vi åker på spännande båtutflykter till Sandskär i Haparandas unika skärgård samt i vackra Trollfjorden från Svolvaer. I Tankavaara ska vi vaska guld och i Ivalo äter vi middag hemma hos ortsborna. I Svolvaer bor vi några nätter i fiskestugor, rorbuer, på hotellet Ankers brygga. Härifrån åker vi till världens kanske vackraste fiskeby, Reine.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Luleå
 2. Dag 2 Sandskär, Tornio
 3. Dag 3 Ivalo
 4. Dag 4 Ivalo
 5. Dag 5 Hurtigruten, Kirkenes - Berlevåg
 6. Dag 6 Hurtigruten till Tromsö
 7. Dag 7 Tromsö
 8. Dag 8 Tromsö - Svolvaer, Lofoten
 9. Dag 9 Trollfjorden, Lofoten
 10. Dag 10 Lofoten
 11. Dag 11 Narvik - Stockholm
 12. Dag 12 Stockholm
Datum:
Resans pris: 33 900 kr
Enkelrumstillägg (ej tåg och båt): 5 500 kr
Tillägg plats i trebäddskupé för två personer (pris/person): 1 300 kr
Antal deltagare: 20-36

       Allt detta ingår:

 • Resa med nattåg Stockholm-Luleå och Narvik-Stockholm. 2 nätter plats i sovvagn (kupé med 3 bäddar). Med pristillägg kan du boka egen kupé, se info längre ner.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • En natt som del i tvåbäddshytt på Hurtigruten från Kirkenes till Tromsö
 • Del i dubbelrum inkl frukost på hotell av god standard i Tornio, Ivalo, två nätter i Tromsö, tre nätter på Ankers Brygge i Svolvaer. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Hyrda bussar tre dagar från Tornio till Kirkenes, från Harstad till Svolvaer, en dag runt på Lofoten samt från Svolvaer till Narvik.
 • Båt från Haparanda till Sandskär t/r, Båt från Tromsö till Harstad samt båtutflykt till Trollfjorden 
 • Frukost alla dagar (utom dag 12), lunch på Sandskär, lunch hos guldvaskarna i Tankavaara, middag hemma hos familjer i Ivalo, helpension på Hurtigruten samt avskedsmiddag i Svolvaer.
 • Utflykt med naturguide till Sandskär i Haparandas skärgård, guldvaskning i Tankavaara, besök på samemuseet och hos renskötare i Inari, Polarmuseet och Ishavskatedralen i Tromsö, heldagsutflykt med lokala guider på Lofoten med stopp i Henningsvaer och Reine, besök på Kaviar Factory, stadspromenad med besök på fiskmarknaden i Narvik
 • Färdledning av Världens Resor

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider och dryck som ej nämns ovan
 • Utflykter arrangerade av Hurtigruten vid ankomst vid olika hamnar (köps på plats)

* I grundpriset ingår plats i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer kvinna eller man). 

 Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Sammansättningen i programmet, temat Nordkalotten runt och dess historia, natur kultur och förutsättningar. Det ’personliga’ middagsarrangemanget i Ivalo hos lokala familjer. Och inte minst vår guide/reseledares kunskaper och flexibilitet i programmet när så krävdes. Allt vi fick se och uppleva i natur kultur och miljö👌🏼 Mickes kunskaper och trevliga sätt att berätta.
  Suzanne och Per Sandström, resenär
 • Omväxlande resa. Besöket hos familj i Ivalo var en höjdpunkt, liksom tillägget med besök i den idyllisk orten Henngingsvaer med Kaviarfabriken.
  Björn och Else-Marie Weström