Nordkalotten

Länder som besöks

Typ av resa

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Följ med på en spännande resa till Nordkalotten, de norra delarna av Finland, Norge och Sverige. Resan börjar med tåg till Haparanda och avslutas med tåg från Narvik.  Däremellan åker vi buss förbi Polcirkeln i norra Finland, åker delar av Hurtigruten med båt i två dagar från Kirkenes till Tromsö, båt från Tromsö till Harstad och buss igen runt på Lofoten samt till Narvik. Hela resan går genom fantastiska naturområden med otaliga sjöar, dramatiska fjordar och branta kala berg. Vi åker på spännande båtutflykter till Sandskär i Haparandas unika skärgård, i Trollfjorden från Svolvaer samt till en helig kultplats för samerna i Enare träsk. I Tankavaara ska vi vaska guld och i Ivalo äter vi middag hemma hos ortsborna. I Svolvaer bor vi några nätter i fiskestugor, rorbuer, på hotellet Ankers brygga. Härifrån åker vi till världens kanske vackraste fiskeby, Reine.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg till Haparanda
 2. Dag 2 Sandskär, Tornio
 3. Dag 3 Ivalo
 4. Dag 4 Ivalo
 5. Dag 5 Hurtigruten, Kirkenes - Berlevåg
 6. Dag 6 Hurtigruten till Tromsö
 7. Dag 7 Tromsö
 8. Dag 8 Svolvaer Lofoten
 9. Dag 9 Lofoten
 10. Dag 10 Lofoten - Narvik
 11. Dag 11 Narvik - Stockholm
 12. Dag 12 Stockholm
Datum:
Resans pris: 28 500 kr
Enkelrumstillägg (ej tåg och båt): 4 900 kr
Tillägg plats i trebäddskupé tåget (pris/person): 900 kr
Tillägg plats i trebäddskupé för två personer (pris/person): 1 800 kr
Antal deltagare: 20-36

       Allt detta ingår:

 • Resa med nattåg Stockholm-Haparanda och Narvik-Stockholm. 2 nätter plats i liggvagn (kupé med 6 bäddar). Med pristillägg kan du boka plats i sovvagn, se info längre ner.
 • En natt som del i tvåbäddshytt på Hurtigruten från Kirkenes till Tromsö
 • Del i dubbelrum inkl frukost på hotell av god standard i Tornio, Ivalo, två nätter i Tromsö, två nätter på Ankers Brygge i Svolvaer samt en natt på hotell i Narvik. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg (gäller endast hotellnätterna).
 • Hyrda bussar tre dagar från Tornio till Kirkenes, från Harstad till Svolvaer, en dag runt på Lofoten samt från Svolvaer till Narvik.
 • Båt från Haparanda till Sandskär t/r, Båt på Enare träsk i Ivalo, båt från Tromsö till Harstad samt båtutflykt till Trollfjorden 
 • Frukost alla dagar (utom dag 12), lunch på Sandskär, lunch hos guldvaskarna i Tankavaara, middag hemma hos familjer i Ivalo, helpension på Hurtigruten samt avskedsmiddag i Narvik 
 • Utflykt med naturguide till Sandskär i Haparandas skärgård, guldvaskning i Tankavaara, besök på samemuseet och sameriksdagen i Inari, Polarmuseet och Ishavskatedralen i Tromsö, heldagsutflykt med lokala guider på Lofoten med stopp i Kabelvåg, Eggum och Reine, stadspromenad med besök på fiskmarknaden i Narvik
 • Två färdledare från Världens Resor

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider och dryck som ej nämns ovan
 • Utflykter arrangerade av Hurtigruten vid ankomst vid olika hamnar (köps på plats)

* I grundpriset ingår plats i liggvagnskupé med sex bäddar (du väljer dam, herr eller mix). Klicka här för information om liggvagn.

Med pristillägg kan plats bokas i sovvagnskupé med tre bäddar (du väljer dam eller herr). Är ni två personer som reser ihop kan ni även boka kupén för eget bruk. Klicka här för information om sovvagn 2 kl.

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se