Skotska höglandet med Tidningen Vi

Länder som besöks

Typ av resa

Vi reser till Skottland för att njuta av dramatisk natur, den unika kulturen och höglandets spännande historia som gör sig påmind i städer och vackra slott. I Fort William hälsas vi välkomna ombord på vår chartrade kanalbåt som blir vårt hem under tre dagar. Vi bor i dubbelhytter och äter frukost och middag tillsammans i den mysiga matsalen eller uppe på däck. Dagtid väljer du att vandra eller cykla längs kanalen eller stanna kvar ombord och bara njuta av att tuffa fram i landskapet. 

Fler höjdpunkter väntar under resan med den dramatiska dalen Glencoe, vackra Loch Lomond, besök i historiska städer och medeltida slott. Med ånglokståget The Jacobite åker vi den vackra sträckan till Mallaig via akvedukten Glenfinnan som blivit odödlig tack vare Harry Potter-filmerna. Resan tar avstamp i Glasgow och avrundas i Dundee med besök på det nya häftiga designmuseet Victoria & Albert, den natursköna skulpturparken Jupiter Artland samt en historisk vandring genom en av Europas finaste städer, Edinburgh.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Glasgow
 2. Dag 2 Glasgow-Fort William
 3. Dag 3 Skotska höglandet och kanalbåt
 4. Dag 4 Kaledoniska kanalen
 5. Dag 5 Kaledoniska kanalen
 6. Dag 6 Fort Augustus-Dundee
 7. Dag 7 Dundee-Edinburgh
 8. Dag 8 Edinburgh
 9. Dag 9 Hemresa
Datum:
Resans pris: 39 800 kr
Pris för icke-prenumeranter: 40 800 kr
Enkelrumstillägg (ej pråmen): 3 000 kr
Antal deltagare: 12

Allt detta ingår

 • Resa med flyg till Skottland tur och retur samt övriga transporter med buss och tåg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Pråm i tre dagar och tre nätter längs Kaledoniska kanalen. Del i tvåbäddshytter med våningssäng samt dusch och toalett i hytten.
 • Ångtåg mellan Fort William och Mallaig t/r via Glennfinnan akvedukten 
 • Del i dubbelrum 1 natt i Glasgow, 1 natt i Fort William, 1 natt i Dundee & 2 nätter i Edinburgh
 • Frukost samtliga dagar, helpension på pråmen samt ytterligare två måltider
 • Svensk färdledning.
 • Inträden till museer och utflykter enligt programmet; bl a Victoria & Albert Designmuseum i Dundee, Jupiter Artland i Edinburgh m fl
 • Skriftlig deltagarinformation 
 • Dricks till guider och chaufförer 

Ingår inte: 

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Egna aktiviteter 

 

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 718 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Margaretha Hydén

  1990 reste Margaretha till Skottland för första gången och sedan dess återkommer hon till landet varje år. Under 24 år har Margaretha lett resor till Skottland och resorna har olika teman – kultur, vandringar och whisky! Margaretha har studerat ekonomisk historia, konstvetenskap och idéhistoria. Hon har även bott i USA och Australien och arbetat med bistånd.  

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se