Från Röda floden till Mekong

Länder som besöks

22 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi reser genom två mycket mångskiftande länder – Vietnam och Kambodja. Vår resa kommer att gå från norr till söder och börjar i Vietnams charmiga huvudstad Hanoi och avslutas i Kambodjas huvudstad Phnom Penh med en mycket dramatisk och sorglig historia. Några riktiga höjdpunkter utlovas under resans gång. Vi kryssar i Ha Long-bukten bland vackra sockertoppsformade kalkstensöar, vandrar i Norra Vietnams fantastiska bergslandskap, charmas av Hoi An och förundras över det mäktiga Angkor Wat.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Hanoi
 2. Dag 3 Hanoi - nattåg till Lao Cai
 3. Dag 4 Lao Cai - Ban Luoc
 4. Dag 5 Vandring
 5. Dag 6 Ban Luoc - Bac Ninh
 6. Dag 7 Bac Ninh – Halongbukten
 7. Dag 8 Halongbukten – Hanoi – nattåg Hué
 8. Dag 9 Hué
 9. Dag 10 Hué – Hoi An
 10. Dag 11 Hoi An
 11. Dag 12 Hoi An – Saigon
 12. Dag 13 Saigon
 13. Dag 14 Saigon - Mekongdeltat
 14. Dag 15 Vinh Long - Chau Doc
 15. Dag 16 Chau Doc - Phnom Penh, Kambodja
 16. Dag 17 Phnom Penh
 17. Dag 18 Phnom Penh - Siem Reap
 18. Dag 19 Siem Reap
 19. Dag 20 Siem Reap
 20. Dag 21-22 Hemresa
Datum:
Resans pris: 39 900 kr
Enkelrumstillägg (ej båt i Ha long, Mekongdeltat och under vandring): 3 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatter från Stockholm (anslutningsflyg från Göteborg, Köpenhamn och Oslo mot pristillägg, meddela vid bokning vilken avreseort du önskar).
 • Svensk färdledning och lokala engelsktalande guider
 • Del i dubbelrum på hotell av mellanklass. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Frukost under hela resan
 • Helpension dag 4&5, samt dag 14 och ombord båten i Ha Long-bukten 
 • Välkomst- och avskedsmiddag och ytterligare en lunch
 • Visum till Vietnam
 • Alla transporter med buss, tåg och båt under hela resan
 • Inrikesflyg Da Nang-Saigon
 • Alla transfers från/till hotell
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet bland annat: Ho Chi Minhs hus i Hanoi, Etnografiska muséet i Hanoi, vandring i Ban Luoc, övernattning på båt i Ha Long, förbjudna staden i Hué, gamla staden i Hoi An, Angkor Wat, Angkor Thom, Tuol Sleng i Phnom Penh, flytande marknad i Mekongdeltat, Cu Chi tunnlarna, Cao Dai templet, Reunification Palace och krigsminnesmuséet i Saigon. 
 • Deltagarinformation och karta 
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum till Kambodja (USD 30)

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Av mitt omdöme så framgår att jag tyckte allt var utmärkt och jag har inga förslag till förbättringar eller förändringar. Mkt prisvärt med tanke på allt som ingick, transporter, entréavgifter, vissa middagar luncher. Uppskattar att jag inte kände som att man försökte snåla, Har inget som jag anser kan förbättras. Mycket imponerad av upplägget och reseledningen.
  Björn Olsson, resenär

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Eric Olofsson

  Eric har jobbat som reseproducent sedan millennieskiftet och bodde bl a  i Vietnam under åren 1999-2003 varför den delen av världen ligger absolut närmast hjärtat. Eric har lett mängder av resor till Vietnam, Laos, Kambodja och Burma. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
22 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se