Strövtåg i grekiska övärlden

Länder som besöks

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

En resa, två öar, tre världsarv och mycket innehållsrika dagar till fots i grekiska övärlden. Resan börjar på Sapphos- och ouzons ö Lesvos, även känd som Mytilini. Här vandrar vi genom olivlundar men också bland förstenade träd. Egeiska havet bjuder kristallklart vatten och på andra sidan Mytilinisundet skönjer vi Turkiets kust. En brokig historia med bysantinskt-, genuesiskt och ända fram till 1912 ottomanskt styre, har lämnat en eklektisk arkitektur. En ståtlig romersk akvedukt, ett byggnadsverk från en än äldre ockupation blir målet för en av vandringarna. Strövtågen är kortare, ca 3-5 km med undantag av två enkla, men 8 km långa vandringar. På Lesvos odlas regionspecifika druvor som ger fina viner vilka vi smakar. Öns mesta dryck är dock ouzo och 17 destillerier framställer här mer än hälften av Greklands totala produktion.  På grannön Chios växer skinos, ett ständigt grönt träd som endast här på ön producerar en kåda av vilken man tillverkar likören masticha. Vi går mellan öns medeltida byar som också är unika med en helt egen arkitektur. Vår grekiska vecka avslutas tillbaka på Lesvos med ouzo i såväl glas som i matlagning - välkommen på ett smakrikt strövtåg!

Resfakta och pris

  1. Dag 1 Flyg till Grekland - Molyvos
  2. Dag 2 Skala Sykaminias
  3. Dag 3 Vinrankor och förstenade träd
  4. Dag 4 Pyrgi - Olymboi - Mesta
  5. Dag 5 Världsarv, vandring och vin
  6. Dag 6 Avedukt och ouzo
  7. Dag 7 Plomaris kust och matlagning
  8. Dag 8 Hemresa
Datum:
Resans pris: 20 900 kr
Resans pris 2025: 21 900 kr
Enkelrumstillägg: 1 400 kr
Antal deltagare: 12-24

Allt detta ingår

• Flyg från Stockholm till Mytilini på Lesvos t/r (avresa från Olso och Köpenhamn mot tillägg).
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning.
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen.
• Del i dubbelrum på hotell av god standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). 
• Halvpension (frukost samt lunch eller middag och flygmåltider).
• 2 vinprovningar, smakprovning av ouzo och masticha samt matlagningskväll med ouzo.
• Alla inträden enligt programmet; Den förstenade skogen på Lesvos, Naturhistoriska museet i Sigri samt Nea Moni och Mastichamuseet på Chios.
• Skriftlig deltagarinformation.
• All dricks till guider, chaufförer och restauranger där måltiderna ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

* Under resan promenerar vi 7 av resans dagar. Det är 4 kortare strövtåg mellan 3-5 kilometer och 2 längre vandringar ca 8 km långa. Områdena vi går i är kuperade och 3 vandringar har höjdskillnader på mellan 200 meter och 300 meter. Vi går på stigar, anlagda stenpromenader och otrafikerad grusväg. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg