Strövtåg i grekiska övärlden

Länder som besöks

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

En resa, två öar, tre världsarv och mycket innehållsrika dagar till fots i grekiska övärlden. Resan börjar på Sapphos- och ouzons ö Lesvos, även känd som Mytilini. Här vandrar vi genom olivlundar men också bland förstenade träd. Egeiska havet bjuder kristallklart vatten och på andra sidan Mytilinisundet skönjer vi Turkiets kust. En brokig historia med bysantinskt-, genuesiskt och ända fram till 1912 ottomanskt styre, har lämnat en eklektisk arkitektur. En ståtlig romersk akvedukt, ett byggnadsverk från en än äldre ockupation blir målet för en av vandringarna. Strövtågen är kortare, ca 3-5 km med undantag av två enkla, men 8 km långa vandringar. På Lesvos odlas regionspecifika druvor som ger fina viner vilka vi smakar. Öns mesta dryck är dock ouzo och 17 destillerier framställer här mer än hälften av Greklands totala produktion.  På grannön Chios växer skinos, ett ständigt grönt träd som endast här på ön producerar en kåda av vilken man tillverkar likören masticha. Vi går mellan öns medeltida byar som också är unika med en helt egen arkitektur. Vår grekiska vecka avslutas tillbaka på Lesvos med ouzo i såväl glas som i matlagning - välkommen på ett smakrikt strövtåg!

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Grekland - Molyvos
 2. Dag 2 Skala Sykaminias
 3. Dag 3 Vinrankor och förstenade träd
 4. Dag 4 Pyrgi - Olymboi - Mesta
 5. Dag 5 Världsarv, vandring och vin
 6. Dag 6 Avedukt och ouzo
 7. Dag 7 Plomaris kust och matlagning
 8. Dag 8 Hemresa
Datum:
Resans pris: 20 900 kr
Enkelrumstillägg: 1 400 kr
Antal deltagare: 12-24

Allt detta ingår

• Flyg från Stockholm till Mytilini på Lesvos t/r (avresa från Olso och Köpenhamn mot tillägg).
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning.
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen.
• Del i dubbelrum på hotell av god standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). 
• Halvpension (frukost samt lunch eller middag och flygmåltider).
• 2 vinprovningar, smakprovning av ouzo och masticha samt matlagningskväll med ouzo.
• Alla inträden enligt programmet; Den förstenade skogen på Lesvos, Naturhistoriska museet i Sigri samt Nea Moni och Mastichamuseet på Chios.
• Skriftlig deltagarinformation.
• All dricks till guider, chaufförer och restauranger där måltiderna ingår.

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

* Under resan promenerar vi 7 av resans dagar. Det är 4 kortare strövtåg mellan 3-5 kilometer och 2 längre vandringar ca 8 km långa. Områdena vi går i är kuperade och 3 vandringar har höjdskillnader på mellan 200 meter och 300 meter. Vi går på stigar, anlagda stenpromenader och otrafikerad grusväg. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lotta Bauer

  Efter 20 år i Kenya som safariguide har Lotta nyligen flyttat hem till Sverige och driver professionell hundträning på egen hundskola i Stockholm. Djur och natur är det som Lotta brinner för och jobbat med som guide i såväl Östafrika som Nordamerika.  Lotta har utbildat sig som ranger i Sydafrika och kommer få din safari i Afrika att bli både rolig och lärorik!

 • Mikael Karlmark

  Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden. 

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se