Strövtåg i klassiska Grekland

Länder som besöks

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under tio dagar upplever vi Grekland genom lättare vandringar som tar oss genom fantastiska historiska miljöer. Strövtågen är mellan 5 och 10 kilometer långa och går till oraklet vid Apollontemplet i Delfi, ruinerna vid Korinth, de ortodoxa klostren belägna på sandstensklippor i Meteora samt mellan traditionella byar och gamla stenbroar i Pindosbergen. Vi åker båt genom den Joniska arkipelagen till ön Ithaka där vi bor i tre nätter. Det var härifrån Odysseus gav sig av på sin långa seglats till Troja och här finns spår av både Homeros och Kung Odysseus. Resan är både historisk och otroligt vacker. Den djupa Vikosravinen, Korinthkanalen och den högresta ön Ithaka blir några av många höjdpunkter. Vi avrundar vårt grekiska äventyr i Aten och äter avskedsmiddag vid Akropolis fot. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Aten
 2. Dag 2 Meteora
 3. Dag 3 Meteora
 4. Dag 4 Vikosravinen
 5. Dag 5 Zagoria
 6. Dag 6 Vathy, Ithaka
 7. Dag 7 Ithaka
 8. Dag 8 Ithaka
 9. Dag 9 Korinth och Aten
 10. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 25 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår

• Flyg från Stockholm till Aten t/r (avresa från Göteborg, Olso och Köpenhamn mot tillägg)
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av god standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Halvpension (frukost samt lunch eller middag ej flygdagarna)
• Alla inträden enligt programmet; Apollontemplet i Delfi, Klostren Moni Agias Triados och Stora Meteoron i Meteora, utsiktspunkter i Vikosravinen, Stavros Museum samt Homeros skola på Ithaka, ruinerna Akrokorinth i Korinth.  
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• All dricks till guider, chaufförer och restauranger där måltiderna ingår

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

* Under resan vandrar vi 7 av resans dagar. Strövtågen är mellan 5 och 10 kilometer långa. Områdena vi går i är kuperade och varje vandring har höjdskillnader på mellan 200 meter och 400 meter. Merparten av strövtågen är enkla, men första vandringen i Meteora, dagarna mellan byarna i Zaghoria samt första dagen på ön Ithaka är något mer krävande. Vi går mestadels på stigar, emellanåt på anlagda stenpromenader och bara undantagsvis på otrafikerad landsväg. 


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Karlmark

  Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden. 

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se