Strövtåg i klassiska Grekland

Länder som besöks

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Under tio dagar upplever vi Grekland genom lättare vandringar som tar oss genom fantastiska historiska miljöer. Strövtågen är mellan 5 och 10 kilometer långa och går till  oraklet vid Apollontemplet i Delfi, ruinerna vid Korinth, de ortodoxa klostren belägna på sandstensklippor i Meteora samt mellan traditionella byar och gamla stenbroar i Pindosbergen. Vi åker båt genom den Joniska arkipelagen till ön Ithaka där vi bor i tre nätter. Det var härifrån Odysseus gav sig av på sin långa seglats till Troja och här finns spår av både Homeros och Kung Odysseus. Resan är både historisk och otroligt vacker. Den djupa Vikosravinen, Korinthkanalen och den högresta ön Ithaka blir några av många höjdpunkter. Vi avrundar vårt grekiska äventyr i Aten och äter avskedsmiddag vid Akropolis fot. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Aten
 2. Dag 2 Meteora
 3. Dag 3 Meteora
 4. Dag 4 Vikosravinen
 5. Dag 5 Zagoria
 6. Dag 6 Vathy, Ithaka
 7. Dag 7 Ithaka
 8. Dag 8 Ithaka
 9. Dag 9 Korinth och Aten
 10. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 24 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår

• Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Aten t/r (avresa från Göteborg, Olso och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av god standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Halvpension (frukost samt lunch eller middag ej flygdagarna)
• Alla inträden enligt programmet; Apollontemplet i Delfi, Klostren Moni Agias Triados och Stora Meteoron i Meteora, utsiktspunkter i Vikosravinen, Stavros Museum samt Homeros skola på Ithaka, ruinerna Akrokorinth i Korinth.  
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• All dricks till guider, chaufförer och restauranger där måltiderna ingår

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Karlmark

  Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se