Strövtåg i klassiska Grekland

Länder som besöks

10 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under tio dagar upplever vi Grekland genom lättare vandringar som tar oss genom fantastiska historiska miljöer. Strövtågen är mellan 5 och 10 kilometer långa och går till oraklet vid Apollontemplet i Delfi, ruinerna vid Korinth, de ortodoxa klostren belägna på sandstensklippor i Meteora samt mellan traditionella byar och gamla stenbroar i Pindosbergen. Vi åker båt genom den Joniska arkipelagen till ön Ithaka där vi bor i tre nätter. Det var härifrån Odysseus gav sig av på sin långa seglats till Troja och här finns spår av både Homeros och Kung Odysseus. Resan är både historisk och otroligt vacker. Den djupa Vikosravinen, Korinthkanalen och den högresta ön Ithaka blir några av många höjdpunkter. Vi avrundar vårt grekiska äventyr i Aten och äter avskedsmiddag vid Akropolis fot. 

Resfakta och pris

  1. Dag 1 Flyg till Aten
  2. Dag 2 Meteora
  3. Dag 3 Meteora
  4. Dag 4 Vikosravinen
  5. Dag 5 Zagoria
  6. Dag 6 Vathy, Ithaka
  7. Dag 7 Ithaka
  8. Dag 8 Ithaka
  9. Dag 9 Korinth och Aten
  10. Dag 10 Hemresa
Datum:
Resans pris: 25 900 kr
Resans pris 22 sep: 27 500 kr
Resans pris 6 okt: 26 900 kr
Resans pris 2025: 28 500 kr
Enkelrumstillägg från : 3 500 kr
Tillägg för icke-prenumerant: 1 000 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår

• Flyg från Stockholm till Aten t/r (avresa från Göteborg, Olso och Köpenhamn mot tillägg)
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av god standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Halvpension (frukost samt lunch eller middag ej flygdagarna)
• Alla inträden enligt programmet; Apollontemplet i Delfi, Klostren Moni Agias Triados och Stora Meteoron i Meteora, utsiktspunkter i Vikosravinen, Stavros Museum samt Homeros skola på Ithaka, ruinerna Akrokorinth i Korinth.  
• Skriftlig deltagarinformation
• All dricks till guider, chaufförer och restauranger där måltiderna ingår

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

* Under resan vandrar vi 7 av resans dagar. Strövtågen är mellan 5 och 10 kilometer långa. Områdena vi går i är kuperade och varje vandring har höjdskillnader på mellan 200 meter och 400 meter. Merparten av strövtågen är enkla, men första vandringen i Meteora, dagarna mellan byarna i Zaghoria samt första dagen på ön Ithaka är något mer krävande. Vi går mestadels på stigar, emellanåt på anlagda stenpromenader och bara undantagsvis på otrafikerad landsväg. 

*Är du inte redan DN-prenumerant tecknar du enkelt en prenumeration på DNs hemsida innan du reser iväg, klicka här, prenumerationer finns från 199 kr.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg