Konstverk av Keisuke Yamaguchi på ön Ogijima

Konst i Japan med Setouchitriennalen

Länder som besöks

Typ av resa

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Setouchitriennalen är en konstfestival som äger rum var tredje år på tolv öar i Inlandshavet (Setouchi). Vi kommer att åka båt mellan sex av dessa öar och få möjlighet att se mängder av nyskapad konst i det fria samt i gamla övergivna hus på öarna. Öarna som ofta kallas för konstöarna har vunnit mycket uppmärksamhet på senare år. Vi utforskar dessa öar som har både enastående konst och arkitektur och allt som oftast där arkitekturen är själva konstverket. Resan tar oss också till Echigo-Tsumari, på landsbygden i Niigata i norra Japan. Världskända konstnärer som Maria Abramovic, Yayoi Kusama och Christian Boltanski finns representerade. Vi kommer att få möjlighet att bo i ljuskonstnären James Turrells House of Light. De två lantliga vistelserna i bergen och övärlden blandas med spännande konstupplevelser i Tokyo, Kanazawa och Kyoto. I M Peis MIHO Museum, teceremoni i trädgård i Kanazawa och Tokyo Digital Art Museum blir några höjdpunkter. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Tokyo
 2. Dag 3 Tokyo
 3. Dag 4 Tokyo
 4. Dag 5 Echigo-Tsumari
 5. Dag 6 Echigo-Tsumari
 6. Dag 7 Kanazawa
 7. Dag 8 Kanazawa
 8. Dag 9 Takamatsu
 9. Dag 10 Takamijima, Honjima och Takamatsu
 10. Dag 11 Naoshima
 11. Dag 12 Teshima, Naoshima
 12. Dag 13 Inujima, Kyoto
 13. Dag 14 Kyoto
 14. Dag 15 Kyoto
 15. Dag 16 Hemresa
Resans pris: 57 900 kr
Enkelrumstillägg 18/10: 9 500 kr
Resans pris 11/10: 54 900 kr
Enkelrumstillägg 11/10: 5 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg. 
 • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
 • Frukost alla dagar samt ytterligare sju måltider
 • Inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet; Hokusai Museum, Nezu Museum, Tokyo Digital Art Museum och ytterligare något av de nya konstmuseerna i Tokyo, Kinare Museum, James Turrells House of Light, Maria Abramovics Dream House och många fler konstbesök i Echigo Tsumari, Kenrokuträdgården, D T Suzukis Museum och Kanazawa 21st Century Contemporary Art Museum i Kanazawa,  Triennalpass till Setouchi Art Fest som inkluderar alla besök på de sex öarna Ogijima, Takamijima, Honjima, Naoshima, Teshima och Inujima. Inkluderar bland annat Teshima Museum, Christian Boltanskis Heart Beat på Teshima, Seirensho på Inujima, Benesse Art Museum, Chichu och Honmura Art Project på Naoshima, MIHO och Silverpaviljongen, Shisen-do m fl i Kyoto.  
 • Del i dubbelrum på hotell, varav två nätter på Tadao Andos museihotell på Naoshima samt en natt i James Turells hus (få rum). Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Bagagetransport vid ett par tillfällen
 • Svensk färdledning
 • Skriftlig information

Vad ingår ej i resans pris: 

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck 

*Enkelrum går ej  att få i James Turells hus. 

* Resan den 18 oktober är fulltecknad. På extraavgången 11 oktober har vi inte kunnat boka museihotellet Benesse, utan bor istället på annat trevligt hotell där vi också har middagar inkluderat. Vi kommer fortsatt att äta lunch omgiven av konsten på Benesse och alla besök i övrigt är desamma. På avgången 11 oktober har vi dragit av 3000 kr från resans pris. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Fakta och restips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Japan.

Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Chichu-museum Naoshima
  Överraskande starka konstupplevelser, många -väldigt många! Jörgen Fredrikssons djupa insikter i och kunskap om såväl Japan som dess historiska konst och modern konst samt arkitektur överlag var en väsentlig del av resans behållning.
  Christel Airas, resenär
 • Det bästa var helheten! En intensiv och spännande resa med många olika nedslag i storstad, landet, bergen och öarna. Magiskt!
  Pia Klamming, resenär