Konst i Provence

Länder som besöks

Typ av resa

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

I vackra Provence sätter vi den moderna konsten i fokus med besök på museer och platser som tillägnats Matisse, Chagall, Van Gogh, Cezanne och Picasso för att bara nämna några. Men här finns också några av världens mest spännande museer för samtidskonst. I Arles ser vi Frank Gehrys nya huvudbyggnad till LUMA Foundation och på den natursköna och bilfria ön Porquerolles bor vi en natt och besöker  underbara Villa Carmignac. En annan av resans många höjdpunkter blir dagen på vingården och konstparken Chateau La Coste. Här har världsarkitekterna Tadao Ando och Renzo Piano byggt olika museer av världsklass. Vi strövar i konstparken, provar vin och äter i fina miljöer omgivna av konsten. Resan börjar i Arles och avslutas i Nice. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Marseille, Arles
 2. Dag 2 Arles
 3. Dag 3 Aix en Provence
 4. Dag 4 Chateau La Coste
 5. Dag 5 Porquerolles
 6. Dag 6 Nice
 7. Dag 7 Nice
 8. Dag 8 Hemresa
Datum:
Resans pris: 30 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår

• Flyg till Marseille och hem från Nice och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning
• Alla transfers med tåg, båt och egen buss enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Välkomstmiddag och avskedsmiddag, trerätterslunch på Chateau La Coste samt ytterligare en måltid 
• Vinprovning på Chateau La Coste
• Alla inträden enligt programmet; Luma Fondation och Fondation Van Gogh i Arles, Cezannes ateljé, Fondation Vasarely och Chateau La Coste i Aix en Provence, Fondation Carmignac på Porquerolles, Fondation Maeght, Chagallmuseet och MAMAC i Nice
• Guidade visningar till samtliga museer/konstanläggningar som nämns ovan
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se