Kailash - Tibets heliga berg

Länder som besöks

Denna resa är en expedition, en pilgrimsresa till världens heligaste berg, Kailash. Vi kommer hit vid den den stora högtiden Saga Dewa och är med på en fantastisk buddhistisk festival. Liksom tibetanerna gör vi en khora runt det heliga berget som reser sig som en isolerad snöpelare i ett annars kargt, ökenlikt landskap. Ett varv runt berget förlåter dig alla forna och framtida synder. 108 varv ger en fribiljett till Nirvana.   

Nya vägar och flygförbindelser gör nu att detta heliga berg blivit mer lättillgängligt. Vi tar tåget till Lhasa, flyger till västra Tibet och ser ruinerna av det gamla kungadömet Guge. Efter vistelsen vid Kailash åker vi buss längs Transhimalaya till Mt Everest och slutligen vidare till Nepal.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Chongqing
 2. Dag 2 Chongqing
 3. Dag 3 Dazu - Xining
 4. Dag 4 Qinghaisjön, Koko Nor
 5. Dag 5 Tåg till Lhasa
 6. Dag 6 Lhasa
 7. Dag 7 Lhasa
 8. Dag 8 Lhasa
 9. Dag 9 Lhasa
 10. Dag 10 Kungadömet Guge
 11. Dag 11 Dungkar och Piyang
 12. Dag 12 Mt Kailash
 13. Dag 13 Mt Kailash - Saga Dewa
 14. Dag 14 Mt Kailash
 15. Dag 15 Mt Kailash
 16. Dag 16 Mt Kailash - Mansarovar
 17. Dag 17 Saga
 18. Dag 18 Tingri
 19. Dag 19 Mt Everest
 20. Dag 20 Nepalesiska gränsen
 21. Dag 21 Kathmandu
 22. Dag 22 Kathmandu
 23. Dag 23 Hemresa
Datum:
Resans pris: 57 500 kr
Enkelrumstillägg (ej alla dagar): 2 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Vad ingår i resans pris?

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive alla flygskatter
 • Inrikesflyg mellan Chongqing och Xining samt mellan Lhasa och Ngari inklusive alla flygskatter
 • Visum till Kina och Nepal samt resetillstånd till Tibet. Visum till Kina ingår i resans pris, men måste ansökas själv vid Kinesiska ambassaden eller konsulatet då de för närvarande kräver personligt fingeravtryck. Visumkostnaden kommer att dras av från resans pris.
 • Halvpension
 • Inträden till sevärdheter och museer beskrivna i programmet
 • Del i dubbelrum av bra standard i Chongqing, Xining, Lhasa, Zanda och Kathmandu. 
 • Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Enklare boenden (flerbäddsrum kommer att förekomma) dag 11-20
 • Samtliga transporter med tåg, buss och lokalkommunikationer
 • Svensk färdledare
 • Nepalesiska och tibetanska guider
 • Kartor

  Resan går till väldigt glest befolkad områden där det är långt mellan bekvämligheter av alla dess slag. Vi kommer bo på enklare härbärgen flera nätter mellan dag 11-20. Det kommer att finnas toaletter, men inte alltid i rummet. Dusch kommer inte heller finnas att tillgå varje natt. Vi har med tält som säkerhetsåtgärd om svårt med boenden på vissa ställen runt Kailash, speciellt då det är festival. 

  Resan kommer att gå på mycket hög höjd (5600 möh som högst, men vi bor aldrig högre än 5100 möh). Om ni känner osäkerhet över om ni klarar detta måste ni höra er för med er läkare. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Marcus Haraldsson

  Marcus är journalist, fotograf och projektledare med inriktning på internationell politik. Han har bott och arbetat på fem kontinenter och pratar kinesiska. I bokform har han berättat om Kinas utveckling mellan sina två cykelturer tvärs över landet med sju års mellanrum. Han leder nu ett internationellt projekt om gränser i rum, tid och tankar. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se