Himalaya - snöns boning

Länder som besöks

25 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Himalaya. Smaka på namnet, blunda och låt bilderna ta form; Snöklädda bergstoppar reser sig mot himlen. Jakar strövar stillsamt på stäppen med nomadtält i bakgrunden. Munkar sitter stämningsfullt och läser sina morgonsutror i ett kloster. Tillsammans utgör Himalayas bergssystem världens högsta med 14 toppar över 8000 meter och sträcker sig 250 mil från Indus genombrottsdal i väster till Brahmaputra i öster. Följ med på en riktig drömresa i verkligheten.

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Chengdu
 2. Dag 3 Chengdu - Lhasa (tåg)
 3. Dag 4 Tåg till Lhasa
 4. Dag 5 Lhasa
 5. Dag 6 Lhasa
 6. Dag 7 Lhasa
 7. Dag 8 Lhasa
 8. Dag 9 Lhasa - Gyantse
 9. Dag 10 Gyantse - Shigatse
 10. Dag 11 Shigatse
 11. Dag 12 Shigatse - Mt Everest (Rongphuk klostret)- Old Shegar
 12. Dag 13 Old Shegar - Gyirong
 13. Dag 14 Gyirong - Nuwakot, Nepal
 14. Dag 15 Nuwakot
 15. Dag 16 Dhulikhel
 16. Dag 17 Dhulikhel - Kathmandu
 17. Dag 18 Kathmandu
 18. Dag 19 Flyg till Paro, Bhutan
 19. Dag 20 Paro
 20. Dag 21 Paro - Punakha
 21. Dag 22 Punakha - Thimpu
 22. Dag 23 Thimphu
 23. Dag 24 Thimpu - Paro - Kathmandu
 24. Dag 25 Hemresa
Datum:
Resans pris: 64 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl flygskatt
 • Visum till Kina och Bhutan samt resetillstånd till Tibet. Visum till Kina ingår i resans pris, men måste ansökas själv vid Kinesiska ambassaden eller konsulatet då de för närvarande kräver personligt fingeravtryck. Visumkostnaden kommer att dras av från resans pris.
 • Svensk färdledning
 • Alla transporter
 • Del i dubbelrum inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension dag  19-23, lunch dag 16 och välkomstmiddag samt avskedsmiddag. 
 • Inträden till sevärdheter, utflykter och muséer beskrivna i programmet bland annat: Forskningsinstitutet för pandor i Chengdu. Tibet: Jokhangklostret, Seraklostret och Potalapalatset i Lhasa. Mattfabriken i Shigatse, Tashilunpoklostret i Shigatse, Rhongphuk och Mt. Everest nationalpark. Nepal: inträde till Changu Narayan, Bhaktapur Durbar Square, Kathmandu Durbar Square och Boudnath. Bhutan:  Paro Muséet Ta Dzong, Tigerns Näste och Rinpung Dzong. Punakha: fertilitetstemplet Chimi Lhakhang och Dechen Dzong. Thimpu  skolan för traditionellt hantverk 
 • Nationalparksavgifter
 • Tibetanska, nepalesiska och bhutanesiska guider
 • Skriftlig information samt karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum till Nepal (från och med 17 juli 2019 kostar visumet 30 USD. Betalas kontant)

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Priset på resan är högt, men jag tycker man fick full valuta för pengarna, dels att så mycket ingick och hela 29 dagar.Dom egna utgifterna under resan blev inte så stora om man inte storshoppade.
  Leif Bejerstrand, resenär
 • Markus är en fantastisk guide med otrolig kunskap och mycket god berättare - mycket betydelsefull för resans innehåll och höga kvalite. Variationen i resans program från kylan vid Mont Everest till tropiska värmen i Chitwan har varit mycket intressant och givande - det har gjort resan till något alldeles speciellt - en superresa helt enkelt.Vi är mer än nöjda.
  Hubertus & Annika Geurts, resenärer
 • Vad var det bästa med resan? Det går inte att värderas en dröm har gått i uppfyllelse!
  Gunnar Loner, resenär 2016

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Paul M Grahn

  Paul studerade vid Konstfackskolan i Stockholm 1972-76. Har parallellt med arbetet som lärare, i kulturhistoria, medie- och grafisk kommunikation, varit färdledare, sedan 1986. Han har lett mer än hundratalet rundresor i Kina, Tibet, Nepal, Bhutan och Indien. Paul har studerat Tibets historia, kultur och utveckling och byggt upp en omfattande samling litteratur om Tibet. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
25 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se