Östra Tibet

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Resan går till Kham i östra Tibet. Med dagens gränser hamnar vi i provinserna Sichuan och Yunnan. Området är storslaget med enorma grönområden, stora slätter med betande jakar, alpina blåa sjöar och flera toppar uppemot 7000 meter. Danba med sina speciella stentorn anses ha den tibetanska världens finaste byar. I Litang hittar vi ett av Tibets största kloster med närmare 1400 munkar. Att träffa tibetaner och samtala om religion, kultur och politik är lättare för oss här där det politiska trycket ej är lika hårt.

Naturmässigt blir Yadings naturreservat en riktig höjdpunkt, en annan blir när vi följer floderna Yangtse och Mekong till glaciärerna på östra Tibets heligaste berg, Kawa Karpo. Vår resa tar avstamp hos pandorna i Chengdu och avslutas vid resans mål, Shangri-La. Fint så.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Chengdu
 2. Dag 2 Chengdu
 3. Dag 3 Chengdu
 4. Dag 4 Siguniangbergen
 5. Dag 5 Siguniangbergen
 6. Dag 6 Danba
 7. Dag 7 Xinduqiao
 8. Dag 8 Xinduqiao
 9. Dag 9 Yadings naturreservat
 10. Dag 10 Yadings naturreservat
 11. Dag 11 Xiangcheng
 12. Dag 12 Benzilan
 13. Dag 13 Kawa Karpo
 14. Dag 14 Kawa Karpo
 15. Dag 15 Shangrila
 16. Dag 16 Shangrila
 17. Dag 17 Kunming
 18. Dag 18 Flyg hem
Resans pris: 39 800 kr
Enkelrumstillägg: 5 000 kr
Antal deltagare: 12-18

Vad ingår i resans pris?

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl flygskatt
 • Visum till Kina
 • Svensk färdledning alla dagar
 • Engelsktalande tibetansk lokalguide i 10 dgr
 • Alla transporter enligt programmet
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Frukost alla dagar
 • 4 middagar inkl. en dryck
 • Inträden till sevärdheter, evenemang och nationalparker beskrivna i programmet bland annat: Forskningsinstitutet för pandor i Chengdu, Siguniangshan national park inkl. hästridning (valbart), Yading national park, musikföreställning i Xinduqiao, Meili xueshan national park (Kawa Karpo), Dhon-Drupling templet, Songzanlin templet, Thagong templet.
 • Skriftlig information inklusive karta

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på kontoret på Världens Resor. Bott närmare fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf.  Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet.  

Kontaktperson

 • Matilda Lenell Reseproducent

  Matilda har haft ett Kinaintresse sedan tonåren och har studerat och arbetat i Kina och på Taiwan i många år. Hon pratar flytande mandarin och har bl.a. forskat på miljöområdet i Kina, arbetat som guide för asiatiska turister i Sverige, som färdledare för världens resor till Kina/Taiwan, samt som informationshandläggare på Sveriges ambassad i Peking. Matilda har tränat kampsport i över 10 år och har ett särskilt intresse för österländska aspekter på hälsa och livsstil.

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se